Vesić: Izmenom zakona sprečavamo širenje korona virusa

Zbog nepoštovanja propisanih epidemioloških mera, zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio da će izmenama zakona policija, komunalna milicija i inspektori dobiti veća ovlašćenja i da će moći da kontrolišu sprovođenje propisa i kažnjavaju nesavesne građane.

Vesić je u redovnoj rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“ naglasio da se to posebno odnosi na ugostitelje koji organizuju žurke na kojima se korona najlakše prenosi.

Postojeće mere u borbi protiv širenja korona virusa u Beogradu moraju da se sprovode, kaže zamenik gradonačelnika Vesić koji još jednom ističe da neće biti uveden policijski čas u glavnom gradu, ali će zato biti izmenjen zakon.

Prošle godine objavljen je poziv za javno privatno partnerstvo i izabrana je kompaniju koja će ubuduće srediti, a zatim i održavati osam podzemnih prolaza u Beogradu od kojih su mnogi u jako lošem stanju. Sređivanje je počelo i u taj posao biće uloženo više od 100 miliona dinara, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji ujedno podseća da će odabrana kompanija zauzvrat dobiti mogućnost reklamiranja u njima. Za sada je rekonstruisan podzemni prolaz u Ulici Jurija Gagarina, sledeći je kod Ušća, a nakon toga sledi, možda i najsporniji, prolaz kod Sajma.

Skinućemo sve grafite i postavićemo antigrafit boju, tako da će se svaki novi grafit čistiti običnom vodom, precizira Vesić.

Vesić kaže da će Hram Svetog Save, u kome su završeni radovi na maozaicima, biti nešto sa čime će mo se ponositi. On je podsetio da će rasveta u hramu u velikoj meri pomoći da mozaici još više dođu do izražaja.

Završavanje hrama je i potvrda da smo na kraju uspeli da privedemo kraju ono što smo započeli, kaže Vesić.

Očekuje se da će svi radovi u hramu biti završeni do marta naredne godine, a plato oko hrama će biti završen do polovine godine, kaže Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet