Vesić: Izgradnja puteva i infrastrukture omogućava razvoj zemlje

Jučerašnje otvaranje deonice auto-puta od Surčina do Obrenovca bilo je impresivno, ocenio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podsećajući na reči predsednika Srbije da je osnova politike sadašnje vlasti izgradnja infrastrukture u zemlji. 

Kada izgradite infrastrukturu, tada se zemlja razvija. Mnogi su se smejali ili napadali predsednika Vučića kada je pre otprilike dve godine na otvaranju deonice Dimitrovgrad–Pirot rekao da je njegov san 1.200 kilometara auto-puta. Sada se vidi da se bližimo tom cilju. To nije važno samo za razvoj Beograda, budući da nam je bitna povezanost sa drugim delovima Srbije, već i za sve te krajeve Srbije jer se na taj način i oni razvijaju. Svi veliki investitori nisu ulagali dok nisu dobili garancije da će deonice auto-puta biti izgrađene. Ako hoćemo da ljudi ostanu da žive ovde, moramo da im obezbedimo posao i dobru saobraćajnu povezanost. Takođe, to pospešuje i razvoj turizma – istakao je Vesić.

Sve to nije samo ušteda vremena, već se kasnije ogleda i u bruto domaćem proizvodu, dodao je Vesić.

Nakon otvorene deonice Surčin–Obrenovac, za Beograd je veoma važno obezbediti vezu između Novog Beograda i Surčina. Ta deonica biće duga 7,9 kilometara i imaće četiri saobraćajne trake. Biće to brzi put i omogućiće da se za desetak, petnaestak minuta građani povežu na auto-put „Miloš Veliki”. Deonica će bitno rasteretiti sadašnji auto-put kroz centar Beograda, gde su česte gužve. Za grad je to prioritet. Deonicu radi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a početak radova očekuje se na proleće. Uz sve ono što grad sam radi, polako se stvara mreža puteva u čitavoj zemlji, što je uslov za dalji razvoj Srbije – precizirao je Vesić gostujući na TV „Pink”. 

Vesić se osvrnuo i na radove na obilaznici, navodeći da se trenutno radi deonica od Bubanj potoka prema „Orlovači”. Kada i ona bude gotova, sadašnji auto-put kroz Beograd će, kako je naveo, postati lokalni bulevar.  

Zamenik gradonačelnika je zaključio da izgradnjom auto-puta ne povezujemo samo delove Srbije već i Srbiju sa drugim zemljama, a posebno sa Republikom Srpskom, što je posebno važno, jer se tako integriše naš narod koji tamo živi.

INFO 24 / Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *