Vesić: Đilas građanima nudi prevaru

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izvinio se jutros, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, ambasadoru Kraljevine Švedske Janu Lundiny zbog vređanja kojima su sinoć bili izloženi kako on lično, tako i Kraljevina Švedska od strane Dragana Đilasa, Vesne Pešić i njihovih istomišljenika.

“U ime grada Beograda kao i građana koji su sinoć ispred Starog dvora uživali u projekciji povodom zimskog praznika Svete Lucije želim da se izvinim ambasadoru Lundiny i nama prijateljskoj Kraljevini Švedskoj zbog vređanja kojima su na društvenim mrežama bili izloženi od strane pojedinih građana Beograda i lidera opozicije Dragana Đilasa i Vesne Pešić.

Beograd je evropski i kosmopolitski grad i ponosni smo i zahvalni našim švedskim prijateljima jer su sa nama sinoć podelili čaroliju ovog divnog praznika, svoju kulturu, istoriju i tradiciju. Nažalost, ima bahatih ljudi poput Đilasa čija je jedina politika da vređaju bilo koga ko mu se ne sviđa pa bilo to Kraljevina Švedska juče ili predsednik Vučić i njegova porodica ili da spali knjigu kao što je to bio slučaj sa mojom knjigom o Beogradu. Đilasova bahatost bila bi samo njegov problem da nije javna ličnost i lider stranke. Zato je važno da naši prijatelji iz Evrope razumeju da to što je Đilas uradio nije stav većinske Srbije i Beograda već politika agresivne manjine.

Đilasu ne vredi ništa što se juče, na tarzanskom engleskom, u Ervopskom parlamentu pretvarao da je evropski političar kada svaki dan nekim činom pokaže da je bahati siledžija koji bruka Beograd i Srbiju. Juče nas je obrukao napadom na Kraljevinu Švedsku, u subotu pokušajem da srpskom zastavom razbije vrata na Narodnoj skupštini, pre nekoliko meseci kada je upao u televiziju sa motornom testerom, pre dva meseca kada je spalio moju knjigu a svakodnevno ovih meseci kada napada i vređa porodicu predsednika Vučića.

Beograd koji mi želimo je ponosan i otvoren grad koji želi da ugosti svoje prijatelje i da upozna druge kulture. To je evropski Beograd, kakav siledžija Đilas nikada neće razumeti.

DOBIO ŠTA JE TRAŽIO! Švedska ambasada odgovorila Đilasu koji se prostački narugao proslavi njihovog praznika u Beogradu!

Foto: Informer

Ambasada Švedske odgovorila je na Tviteru lideru Saveza za Srbiju Draganu Đilasu koji se sinoć na toj društvenoj mreži javno rugao njihovom nacionalnom prazniku Sveta Lucija, koji je svečano obeležen u Beogradu digitalnim prikazom na zgradi Skupštine grada…


Poštovani, žao nam je što vam se nije dopala naša projekcija prilikom proslave Svete Lucije (u saradnji sa gradom Beogradom), bilo je raznih grafičkih prikaza zimskih tema i neke varijante su verovatno bile lepše od drugih. Pozdrav, Ambasada – poručila je ambasada Švedske Đilasu i njegovim praznoglavim hejterima.

Foto: Printscreen

Podsetimo, Dragan Đilas lider Saveza za Srbiju žestoko se izblamirao sinoć na Tviteru rugajući se digitalnom prikazu na Skupštini grada Beograda povodom švedskog zimskog praznika Svete Lucije, koji je prigodno obeležen u sprskoj prestonici.

Đilas u tom glupom gestu nije bio usamljen. Pridružili su mu se i ostali slabomisleći hejteri, među kojima i sociološkinja Vesna Pešić, ostavljajući jednako banalne komentare.

INFO 24 / Informer / FB: Горан Весић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *