Vesić: Beograd daje svoj doprinos digitalnom obrazovanju

Grad Beograd ima dovoljno sredstava da kupi tablete i digitalne udžbenike za  osnovce, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

U Beogradu 66.573 dece ide u u osnovnu školu od prvog do četvrtog razreda i oko 1.200 dece ide u specijalne škole. Mi ćemo u narednih nekoliko nedelja raspisati tender i kupiti 70.000 tableta i sva deca od prvog do četvrtog razreda dobiće tablete. Dobijaće ih preko škola, ministar Ružić će u ponedeljak na sastanku obavestiti direktore škola o proceduri a roditelji će ih kod direktora i zaduživati. Naravno, moraće da ih vrate u ispravnom stanju, a sa preduzećem „Telekom Srbija” dogovorio sam da daju 5.000 rutera sa karticama za besplatni internet pa će tako i porodice slabijeg materijalnog stanja i one koje nemaju internet u kući imati besplatan internet – kazao je Vesić.

On je istakao da će do juna u svim školama u Beogradu u saradnji sa Telekomom biti obezbeđen besplatan internet tako da će sve biti spremno za kupovinu digitalnih udžbenika jer će u maju biti raspisan tander za njihovu nabavku.

– Udžbenike će birati škole a mi ćemo definisati cene po kojima ćemo kupovati od izdavača i koje  će biti niže od maloprodajnih tako da će svako dete u Beogradu dobiti kod kojim će moći da moći da koristi udžbenik. To znači i da će školska torba biti lakša i da će to biti još jedan veliki korak ka digitalizaciji koja u Srbiji napreduje. Ja sam ponosan i srećan što će Beograd biti jedan od retkih gradova u Evropi čija će deca od prvog do četvrtog razreda imati digitalno obrazovanje. To će budućnost koja ih čeka, Beograd će izdvojiti oko četiri miliona evra za tablete, verujem da je najpametnija stvar ulaganje u obrazovanje i mi želimo da damo svoj doprinos – kazao je Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet