Vesić: Beograd čuva sećanje na Nebojšu Glogovca

Beograd ne zaboravlja velikane, kaže za Studio B zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Tri godine nakon odlaska legende srpskog glumišta Nebojše Glogovca, grad će napraviti trajno sećanje na našeg čuvenog glumca.

Pre tri godine, na jučerašnji dan, zauvek nas je napustio veliki glumac Nebojša Glogovac, podsetio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

– Beograd će se uvek sećati Nebojše. Zaslužio je to velikim ulogama koje je odigrao i svime što je dao našoj kulturi. Prema gradskoj odluci, neophodno je da prođe tri godine od smrti osobe kako bi mogla da dobije spomen-obeležje ili ulicu. Već danas ću razgovarati sa gradskim sekretarom za kulturu Ivanom Karlom, predsednicom Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andreom Radulović i upravnicom Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamarom Vučković o tome kako da se Beograd oduži Nebojši Glogovcu. Pitaćemo i njegove kolege iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta kakvo bi oni obeležje želeli. Beograd čuva uspomenu na Nebojšu! – napisao je Goran Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *