Veliki i važan dan za sve nas: Vučić ispratio prvi let za Čikago posle 30 godina

“Ovo je važan i veliki dan za sve nas. Danas je Beograd jedino mesto, a Er Srbija jedina kompanija iz celog regiona sa kojom možete da letite u dva velika američka grada – Njujork i Čikago. To povezuje Srbe i Srbe, našu ogromu dijasporu u SAD i Kanadi, ali i naš i američki narod, za koje verujem da će ovim naučiti mnogo više jedni o drugima. U pitanju je ogroman uspeh za nas i Er Srbiju.

Želim da čestitam svima koji su u ovome učestvovali, a putnicima želim srećan i udoban let! – poručio je rano jutros sa beogradskog aerodroma predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao zvaničnom ispraćaju prvog leta nacionalne avio-kompanije Er Srbija za Čikago sa Aerodroma „Nikola Tesla“.

Naime, sa beogradskog aerodroma je, posle 31 godine pauze, jutros poleteo prvi avion na direktnom letu za Čikago, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao ispraćaju, rekao je da veruje da će to doneti radost mnogim porodicama, pošto će sa zemljom povezati veliku srpsku dijasporu u SAD.

Vučić je istakao da je svaki let Er Srbije do Čikaga popunjen 100 odsto do kraja juna, a osim sa dijasporom, mnogo više će povezati i srpski i američki narod.

Er Srbija je jedina kompanija u regionu koja leti za SAD, uz Njujork i Čikago, tako da može zadovolji interese ljudi iz celog regiona, ukazao je on, ocenjujući da je ovo važan dan za Beograd i Srbiju.

Vuičić je dodao i da će iz Čikaga putnici imati dobre konekcije ka Kanadi i zapadnom delu SAD.

Let za Njujork najprofitabilniji let naše nacionalne avio-kompanije

On je naglasio da je prve 2,5 godine leta za Njujork država davala novac Er Srbiji, a danas je to najuspešniji i najprofitabilniji let nacionalnog avioprevoznika, kao i da se nada da će linija za Čikago biti profitabilna u još kraćem roku.

Er Srbija je, kako je precizirao, u prva četiri meseca imala više od devet miliona evra profita, a na računu ima 147 miliona, tako da je uspešnija nego JAT u bivšoj Jugoslaviji.

Letovi ponedeljkom, sredom i subotom, sve rasprodato do kraja juna!

Letovi od Beograda do Čikaga će do 11. juna biti sredom i subotom, zatim tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i subotom.

Do čikaškog Međunarodnog aerodroma “O’Her” let Er Srbije je u 6.50 i trajaće oko 11 sati, avionima Erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, dok će se od Čikaga do Beograda putovati devet sati i 50 minuta.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek podsetio je da je su letovi Er Srbije ka SAD počeli 2016. kad su pokrenuti letovi od Beograda do Njujorka. “Danas, skoro sedam godina kasnije do tog grada letimo svakodnevno”, rekao je Marek.

Naveo je da je flota za ovu liniju osnažena novim avionom Erbas A330-200 za prekookeanske letove, obučeni su timovi posade i obezbeđene sve neophodne dozvole, a sve je urađeno uz podršku Vlade Srbije.

Čestitke ambasadora Hila

Ambasador SAD Kristofer Hil čestitao je svima u Er Srbiji koji su omogućili taj let, koji će još više povezati dve zemlje i dva naroda. Letovi iz Beograda će do 12. jula biti sredom i subotom, a od tog datuma i ponedeljkom, avionom erbas 330-200. Let iz Beograda do Čikaga trajaće devet sati i 50 minuta, a u obrnutom smeru će tih 8.000 kilometara prelaziti za nešto manje od 11 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *