Velika snežna mećava zahvatila je Rudno kao i čitav podgolijski kraj

Velika snežna mećava zahvatila je Rudno, selo na istoimenoj visoravni na preko hiljadu metara nadmorske visine, kao i čitav podgolijski kraj. Jak sneg pada neprestano punih 20 časova a olujni vetar napravio je na pojedinim mestima smetove visoke i do jednog metra.

Prema rečima rudnjanskog domaćina Raska Miloševića, ekipe Javnog preduzeća ,,Putevi“ Kraljevo su od ranog jutra na terenu, jedan buldožer razbija smetove na putu Rudno – Bzovik a drugi raščišćava put ka Studenici.

,,Veliki broj ljudi i mehanizacije novopazarskog preduzeća za puteve angažovan je na čišćenju puteva prema Kopaoniku i Goliji, ali ja se nadam da će do kraja dana jedna mašina ovog preduzeća raščistiti put od Gradca do Rudna, koji je u njihovoj nadležnosti. Na rad putara ovih preduzeća imamo samo pohvale, jer ulažu maksimalne napore da obezbede normalno funkcionisanje života ovde na Rudnu ali i širem području“, rekao je Milošević.

Inače, Rudno je centar seoskog turizma u kraljevačkom kraju i trenutno u seoskim domaćinstvima se nalazi veliki broj gostiju, koji, kako ističu njihovi domaćini, uživaju u domaćoj atmosferi,zdravoj organskoj hrani i čistom vazduhu.

INFO 24 / GZS (Milanko Danilović)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *