Veličković: Subvencije deset puta veće nego u vreme Đilasa

Član Glavnog odbora SNS Milinko Veličković izjavio je da prethodna vlast u Beogradu, kada je gradonačelnik bio Dragan Ðilas, nije vodila računa o privredi, a posebno o njenom najvažnijem segmentu poljoprivredi, navodeći da su 2013. godine subvencije za poljoprivredu bile 20 miliona dinara, dok su danas deset puta veće.

Veličković je podsetio da se Beograd prostire na 350.000 hektara, od čega je 277.000 poljoprivredno zemljište.

„To nas obavezuje da vodimo računa o poljoprivredi i da je svrstamo na veoma visoko mesto na ukupnoj lestvici razvoja privrede“, rekao je on i dodao da su 2013. godine subvencije za poljoprivredu bile 20 miliona dinara, a da su danas, u uslovima pandemije korona virusa, 200 miliona dinara što je deset puta više.

Veličković je novinarima rekao i da je 2013. godine bilo oko 21.500 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a da ih je danas oko 34.000.

„To nam govori da poljoprivredne proizvođače, kada dobiju subvencije, podstičemo da registruju poljoprivredna gazdinstava, da ostanu na selu i pristojno žive od svog rada i da budu zadovoljni“, rekao je Veličković.

Kako je dodao, ukoliko bi se vratila prethodna vlast, to bi značilo zatvaranje fabrika i gubitak radnih mesta, a poljoprivrednici bi bili prepušteni sami sebi.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *