Veće zarade, bonusi i stimulacije za zaposlene u Gorenju

Sporazum koji su potpisali predstavnici Samostalnog sindikata metalaca Srbije (SSMS), Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i menadžment Gorenja predviđa povećanje zarada u valjevskoj fabrici, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda, saopšteno je danas iz te kompanije.

Direktor fabrike Gorenje u Valjevu Dejan Milutinović kaže da ohrabruje povećanje tražnje za rashladnim uređajima koje proizvode za celu Evropu.

„Naročito je značajna potražnja iz zemalja EU i Rusije za najnovijom generacijom frižidera, koju smo počeli da proizvodimo u martu. Sada nam je više nego ikada u fokusu efikasnost poslovanja, koju nastojimo da unapredimo primenom nove tehnologije i metoda u radu kojima doprinosimo većoj produktivnosti i kapacitetu proizvodnje te tako i većoj prodaji, ali i smanjivanju troškova. To je jedini način da se osigura dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije, što je u interesu i kompanije i naših zaposlenih”, istakao je Milutinović.

On navodi i da je za dobar rad fabrike osim posvećenih zaposlenih važan i konstruktivan dijalog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Zahvaljujući većoj produktivnosti i unapređenju procesa proizvodnje, biće izvodljivo i ostvarenje ušteda u troškovima proizvodnje po standardnoj jedinici proizvoda u odnosu na isti period prošle godine, za šta će svim zaposlenima biti isplaćivani dodatni mesečni bonusi, navodi.

Zaposlenima će takođe biti isplaćivana stimulacija za rad tokom meseci u kojima se beleže povišene temperature u pogonima, julu i avgustu.

Predsednik sindikata SSMS, Slobodan Stanojlović izjavio je da uvećanje zarada za sve zaposlene, ali i mogućnost ostvarenja dodatnih bonusa došlo kao rezultat konstruktivnog socijalnog dijaloga, ali pre svega zahvaljujući novoj sistematizaciji u fabrici.

„Preduzimljivost rukovodstva kompanije za vreme krize koja je zadesila ceo svet, zaista je za pohvalu, a mi se nadamo da će se ovako uspešna saradnja održati i u narednom periodu”, dodao je Stanojlović, prenosi Tanjug.

Predsednik sindikata ASNS Nenad Đurđević takođe je istakao da su se pregovori sa menadžmentom kompanije realizovani na obostrano zadovoljstvo i izrazio želju za nastavkom produktivne međusobne saradnje i u budućnosti.

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok su prvi bonusi isplaćeni 15. jula za ostvarene rezultate tokom juna.

Kompanija Gorenje, koja je od 2018. godine u vlasništvu Hisense Group, ove godine obeležava 70 godina poslovanja, a svoju prvu fabriku u Srbiji otvorila je u Valjevu pre 14 godina i danas zapošljava više od 1.600 radnika.

INFO 24 / Politika / Foto: Politika 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *