Važni izazovi

Zahvaljujući istorijskom uspehu na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Srbiji Srpska napredna stranka na čelu sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem ponovo je u prilici da formira sastava Vlade Republike Srbije. Sam podatak da je lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ osvojila 188 od 250 mandata dovoljno govori o poverenju građana i volji naroda.

Određivanjem dosadašnje premijerke Ane Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije, napravljen je prvi korak ka formiranju izvršne vlasti u našoj državi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom saopštavanja imena mandatara istakao je da su ključni izazovi pred našom državom i novom vladom pritisci po pitanju Kosova i Metohije, jačanje ekonomske i zdravstvene moći zemlje, te vojne i odbrambene sposobnosti.

Jasno je da će najveći pritisci i najvažniji izazov biti pitanje Kosova i Metohije.

Kao što je i napomenuo predsednik Vučić naša obaveza je da se suočavamo sa izazovima. Jedan od najvećih pritisaka biće oko Kosova i Metohije i pokušaj primoravanja Srbije da prizna nezavisnost tzv. Kosova. I to na taj način što nam neće ponuditi zauzvrat gotovo ništa, uz želju da uvek iskažemo nameru da razgovaramo i da postižemo kompromisno rešenje.
Vučić je istakao da svakako ne prihvatamo ponižavanje građana Srbije i naših građana na prostoru Kosova i Metohije.

Drugi izazov pred budućom vladom je zdravstvena situacija i kako ćemo se suočiti sa koronom kada dođu hladniji dani i virus bude snažnije prisutan.
Treći izazov je kako da u vreme korone, zatvorenih granica sa Evropom i svetom uspemo da održimo ekonomski ritam koji smo imali do sada.
Istovremeno, pred budućom vladom su tri cilja, na čijem ostvarenju mora da radi.

Glavni zadatak buduće vlade je da Srbija ostane jedna od najuspešnijih evropskih zemalja, da se obezbedi dalji rast životnog standarda građana, uprkos činjenici da je to nemoguće u krizi koju izaziva korona.
Važan cilj je jačanje zdravstvene moći koja postaje jedna od ključnih snaga jedne države. Srbija je u prethodnih nekoliko godina u zdravstvo uložila mnogo više nego u prethodnih oko 50 godina.

Uz jačanje ekonomske i zdravstvene moći, jedan od najvažnijih ciljeva je i jačanje vojne i odbrambene moći naše države i jačanje naše vojske i policije.

Ovom prilikom želim da istaknem da je svakako najzaslužniji za rezultat na prethodnim izborima upravo visok rejting Aleksandra Vučića. Zato i poručujem svim onim dušebrižnicima kako iz opozicije tako i iz redova koalicije, pa i moje Srpske napredne stranke, da Aleksandar Vučić ima puno pravo da za sva ministarska mesta i druga mesta u Vladi Srbije predloži koga god želi.

A meni kao članu Glavnog odbora i narodnom poslaniku SNS-a biće veliko zadovoljstvo da glasam za sve Vučićeve predloge.

Aleksandar Vučić je zaslužio da verujemo u njegov izbor i da svi zajedno damo punu podršku novom sastavu Vlade Srbije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *