Važan sastanak u Abu Dabiju: Vučić se susreo sa predstavnicima kompanije G42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u okviru radne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, obišao Institut G42 u Abu Dabiju i održao sastanak sa predstavnicima te kompanije.

Grupa 42 (G42) je vodeća kompanija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ova kompanija posluje širom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Centralne Azije, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije potpisala je polovinom februara 2022. godine, na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 u Dubaiu, Memorandum o razumevanju sa kompanijom G42 iz UAE, koji predviđa saradnju u oblasti veštačke inteligencije i njen brži razvoj u Srbiji.

Dokument su potpisali direktor G42 “Cloud Technology” Talal Al Kaisi i direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović, u okviru investicione konferencije koja je održana u okviru proslave Dana državnosti Srbije u Dubaiju.

– Zajednički ćemo raditi na razvoju veštačke inteligencije, a pogotovo u sektorima zdravstva, privrede i finansija. Ovaj memorandum o razumevanju je dobra osnova za potencijalnu investiciju u hibridnu klaud infrastrukturu, koja bi se nalazila u državnom Data centru u Kragujevcu – rekao je tada Jovanović.

Vučić će tokom posete UAE prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Srbije.

“IDEX 2023”, jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i s drugim zvaničnicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *