Vakcinacija protiv bolesti Kovid – 19 u Malom Zvorniku odvija se uspešno

Imunizacija stanovništva u opštini Mali Zvornik protiv zarazne bolesti Kovid – 19, koja je počela pre 2 dana, na punktu u sali srednje škole, odvija se uspešno.

Prema rečima koordinatora za medicinske poslove u okviru punkta, doktora Siniše Burića, za tri dana vakcinacije u opštini Mali Zvornik vakcinu kineskog proizvođača primilo je ukupno 256 građana.

Prvog dana, odnosno u sredu, vakcinisano je 70 ljudi, u četvrtak 73, a u petak 113 građana.

On naveo da će vakcinacija stanovništva protiv zarazne bolesti Kovid – 19 biti nastavljena narednih dana, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje iz Šapca i u skladu sa interesovanjem građana za imunizaciju i brojem dostupnih doza vakcina.

Burić je pozvao sugrađane da nastave da se prijavljuju za vakcinaciju i doprinesu što skorijem zaustavljanju epidemije.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik i predsednik opštine, Zoran Jevtić, zahvalio je sugrađanima što su ozbiljno shvatili borbu protiv virusa korona i što se svakog dana u sve većem broju prijavljuju za vakcinaciju.

On je zahvalio i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što se bore da obezbede dovoljno vakcina, kako bi omogućili da se građani što pre i uspešno izbore sa virusom.

INFO 24 / Ljiljana Ristanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet