Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti

          „Vakcinacijom ne štitmo samo sebe i druge, već štitimo državu i danas je pitanje nacionalne bezbednosti da li ćemo biti vakcinisani i u kom procentu“, poručila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović nakon oblaska romskog naselja Beograd mahala u Nišu.

Ona je istakla da ako ne budemo zaštitili svoje stanovništvo i ne omogućimo da ljudi redovno idu na posao, a deca u školu, da rade preduzeća, državna uprava i lokalna samouprava, mi ćemo zaustaviti državu. Dodala je i da ne smemo sebi dopustiti da stane život u državi, da stanu privreda i industrija, jer možemo povući celu zemlju u nazad. Zato je vakcinacija pitanje nacionalne beuzbednosti, jer je to zaštita zdravlja svakog od nas i celokupne države, poručila je Obradović.

          Ona je pohvalila Niš, jer je posle Beograda i Priboja, to treći grad u Srbiji po broju vakcinisanih građana sa procentom od 56,5 odsto. Ona je poručila da iako Niš ima odličan rezultat, mesta za opupštanje nema, jer će nam samo 70 odsto vakcinisanih građana obezbediti da se ponašamo relaksirano.

          Takođe, ministarka je zahvalila medicinskim radnicima, ali i svima koji su pružili logističku podršku oranizaciji vakcinacije i pohvalila Niš za rad mobilnih vakcinalnih timova na terenu.

          „Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomaže organizaciju vakcinacije širom Srbije i zahvaljujući naporima predsednika države i Vlade Republike Srbije, kao i Ministarstvu zdravlja, Srbija je jedan od lidera u vakcinaciji. Od svega što smo postigli ne smemo i nećemo odustati sve dok u svetu ne bude proglašena pobeda nad koronom“, poručila je Obradović.

          Ministarka Obradović, u pratnji državnog sekretara Stevana Gligorina, zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski danas je u naselju Beograd mahala obišla štand za prijavu za vakcinaciju i prisustvovala podeli 500 higijenskih porodičnih paketa, koji treba da pomognu najugroženijim kategorijama u društvu u borbi protiv Kovid 19 virusa.

          Podela higijenskih porodičnih paketa je deo projekta koje Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Crvenim Krstom Srbije, GIZ-o, Fondacijom za otvoreno društvo, SGKO i UNHCR-om u Srbiji, tokom koje će se podeliti preko 12.000 paketa, u 179 podstandardnih naselja, u 29 gradova i opština u Srbiji. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *