Vakcinacija građana

Počela je masovna vakcinacija građana Srbije. Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju, jer bez toga nikada nećemo pobediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu, već ćemo i u ekonomskom pogledu zemlju doterati do ivice provalije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je danas poručio na sednici državnog vrha i Operativnog tima za imunizaciju da je taj sastanak jedan od najvažnijih sastanaka, o budućnosti Srbije, životu Srbije. Vakcinacija znači opstanak i napredak zemlje i građana.

Svaka čast predsedniku Vučiću što je danas uputio zahvalnost svima iz zdravstvenog sistema, koji su davali sve od sebe da pomognu građanima i zemlji da se izbori sa ovom opakom bolešću.

Predsednik se zahvalio i penzionerima, koji su trpeli i bili najizloženiji udaru ove bolesti, ali i mladima, kojima smo svim donošenim odlukama, napravili život težim.

Vučić je najavio da stiže još 250.000 doza ruske vakcine “Sputnjik v” i da će biti potpisan ugovor sa Poljskom i “Astrazenekom” o 800.000 doza vakcine koju proizvodi ta kompanija.

Masovno vakcinisanje počinje kineskom “sinofarm” vakcinom.
Sada je važno da se svi zaposleni u prosveti, MUP-u i vojsci što pre vakcinišu.

“Svaki dan kada damo vakcinu, zaštitili smo nečiji život”, rekao je Vučić.
Srbija je bila među onim zemljama, kojih nije bio veliki broj, koje su učestvovale pri EU na donatorskoj konferenciji za izradu vakcina.

Srbija je donirala dva miliona evra za vakcine. Čini mi se da smo ne malim delom učestvovali u podršci pravljenju leka za izlazak iz krize. Prvi smo iz regiona uplatili novac za Kovaks program, specijalizovan program u okviru EU, preko kojeg bi trebalo od Unije da dobijemo značajne količine vakcina, koje još nismo dobili.

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predstavili su danas najmoderniji Sistem za prijavu, zakazivanje i praćenje vakcina i imunizacije stanovništva Srbije, koji u svakom trenutku prati ceo proces od nabavke vakcina do vakcinacije.

Sada je potrebno da se što pre obavi vakcinacija kako bi i privreda mogla da radi brže i da bi mogli da nastavimo da podižemo zemlju.

Novi sistem e-vakcina je još jedan dokaz da naše zdravstvo napreduje, ali i još jedan od načina, posle izgradnje kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, da naša država ide u korak sa najrazvijenijim zemljama.

Masovna vakcinacija građana je na Beogradskom sajmu i na Institutu Torlak.

Vakcinacijom čuvamo zdravlje naših ljudi, ali i stvaramo priliku da radimo još više i napornije kako bi i 2021.godina ekonomija Republike Srbije bila prva ekonomija u Evropi.

INFO 24 / Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *