UŽIVO: VUČIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI: Predsednik na obeležavanju 950 godina Prohora Pčinjskog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Predsednik Vučić je pokrovitelj proslave i njemu će na svečanosti biti dodeljen orden Eparhije vranjske “Prepodobni Prohor Pčinjski”.

Proslavi jubileja manastira prisustvuju i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Tatjana Matić, Maja Popović, Nikola Selaković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrar Petković.

Svečana akademija započela je pesmom posvećenoj svetom Prohoru Pčinjskom i himnom Srbije.

-Velika mi je čast i hvala vam na ovom ordenu. Nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mnogo znači ovaj orden. Čini mi se da kada zajedno rastu srpska država i srpska crkva da je tada i najbolje našim građanima – rekao je predsednik. 

Dodao je i da “moramo da radimo još više da se borimo još više i da budemo još uspešniji. Posle ordena Svetog Save jedini sam srpski predsednik koji je primio taj orden u istoriji i mnogo mi znači jer je neko primetio koliko se borimo.”

Uz orden koji je primio istakao je i da je dobio obavezu više.

– Devet i po vekova su obaveza i odgovornost, naša je obaveza da narodu koji živi ovde da obezbedimo opstanak i da uradimo sve ono što smo izgubili u pretohodnih 30 godina. Da pokrenemo fabrike, da bujanovačka banja bude mesto gde će se okupljati ljudi iz cele Srbije, da mladi žive ovde – kazao je predsednik.

Aleksandar Vučić, Manastir Prohor Pčinjski
foto: screenshot Tanjug

Savet pravoslavne Eparhije vranjske doneo je odluku da predsedniku Vučiću dodeli orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog, orden je uručio episkop vranjski Pahomije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet