Užice sa pola miliona dinara pomaže lokalno zdravstvo

Gradsko veće Užica odlučilo je danas da se iz budžeta grada isplate novčana sredstva Zdravstvenom centru Užice za nabavku neophodnih sredstava koja su im potrebna za rad u uslovima vanrednog stanja. Užice će u ovim teškim trenucima pomoći i svoje najugroženije sugrađane, a u planu je i pomoć penzionerima sa najnižim primanjima.

Zahtev za finsnisju pomoć Zdravstveni centar Užice gradu je poslao kako bi se izvršila nabavka posteljine, aspiratora, četiri inhalatora i četiri pulsna oksimetra, kao i dozera za tečni sapun. Vrednost nabavke ove opreme je oko pola miliona dinara.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica

“Mi smo reagovali čim smo juče dobili zahtev Zdravstvenog centra.  Zahtev je glasio na pola miliona dinara i mi smo doneli odluku da izdvojimo ta sredstva. Oni će nabaviti opremu koja im je u ovom trenutku najpotrebnija”, izjavio je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Crveni krst od sutra kreće sa podelom prvih 400 paketa pomoći najugroženijim Užičanima, koji su na evidenciji Centra za socijalni rad. Starijima od 65 godina pakete će doneti volonteri. Užice planira da pomogne i penzionere sa nižim primanjima.

“Pozivamo sve one koji imaju manje od 65 godina da dođu po pomoć, a ostalima će ona stići na kućnu adresu.  Prema spisku Centra za socijalni rad to je broj od oko 1.700 lica.  Kada završimo taj posao videćemo da krenemo sa podelom paketa i penzionerima. Procena je da u Užicu ima oko 13.000 penzionera sa primanjima do 30.000 dinara i oko 7.000 koji primaju do 20.000 videćemo u skladu sa mogućnostima da grad pomogne i penzionere”, zaključuje Petković.

U Užicu je danas doneta odluka da Predškolska ustanova čiji je osnivač grad, za vreme trajanja vanrednog stanja, ne naplaćuje od roditelja svoje usluge. Istovremeno upućena preporuka Privatnoj predškolskoj ustanovi “Kockica” da postupi identično.

INFO 24 / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *