Užice gradi vojne stanove – Početak radova do kraja 2020. godine

Grad Užice u narednoj godini počeće izgradnju vojnih stanova na prostoru kasarne 4. puk u Krčagovu, iznad Lidla i Studentskog doma. Završetkom ovih radova, pripadnici Vojske Srbije imaće na raspolaganju oko 140 stanova, rekao je za naš portal Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj.

„Predviđeno je da dve zgrade površine 11.000 kvadrata budu građene u dve faze. Okviran broj stanova koji će biti izgrađen je oko 140, a očekujemo da do kraja 2020. započnemo radove“ – rekao je za eKapiju Maksimović.

Izrada projektne dokumentacije pripala je grupi ponuđača Urbopolis i Empex iz Beograda, sa ponuđenom cenom 2.620.800 dinara, sa PDV-om.

Inače, gradnjom ovih stanova bio bi otplaćen dug Grada prema Vojsci Srbije. Naime, potpisivanjem ugovora 2011. između Direkcije za imovinu i Grada Užica, parcela u krugu kasarne 4. puk u Krčagovu i nekadašnji Dom JNA prebačeni su u javnu svojinu grada.

Dogovoreno je da ukupna vrednost imovine, od 5,1 miliona evra za kasarnu i 1,1 miliona evra za Dom JNA, bude vraćena Vojsci, kroz stanove.

Rok za vraćanje duga produžen je do 2024. godine uz saglasnost Ministarstva odbrane.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *