Užice dobija jedinstveno upravno mesto i parterno uređenje ispred Narodnog muzeja

Grad Užice trenutno realizuje tri projekta u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Jedinstveno upravno mesto Užice

Jedan od njih je izgradnja jedinstvenog upravnog mesta pri Gradskoj upravi na kojem će građani Užica ubuduće moći da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije i završe sve poslove koje se tiču Gradske uprave Grada Užica.

Ministar Branko Ružić je ovom prilikom rekao da je cilj da javna uprava bude brža, efikasnija i bolja za naše građane, podsetivši na to da je za tri godine u Fondu za jedinstveno upravno mesto obezbeđeno 127 miliona dinara, kako bi se pomoglo lokalnim samoupravama da urede jedno mesto za pružanje usluga građanima.

Ministar Branko Ružić

„Cilj je da građani ne obilaze različite institucije na različitim mestima i da na taj način troše svoje vreme i novac“, istakao je ministar, izrazivši uverenje da će novo Jedinstveno upravno mesto olakšati rad zaposlenima, a građanima doneti veće zadovoljstvo u poslovima sa upravom.

Drugi projekat koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu jeste uređenje partera ispred Narodnog muzeja. Radovi su u toku i biće gotovi za 20 dana. Njihova vrednost je oko 9 miliona dinara, a  jednu trećinu dalo je pomenuto  ministarstva, dok ostalih 6 miliona finansira  grad Užice. 

“Užičani već mogu da vide da smo dobili jedan otvoren, nov, lep prostor, a uskoro će biti gotov i postament na kome će biti postavljen tenk iz Drugog svetskog rata. Napravljena je nova staza prema spomeniku Josipu Brozu Titu, nove kamene klupe, zamenjene podne ploče”, kaže Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

Ministar Ružić je naveo da je parterno uređenje ispred Narodnog muzeja važan i simbolički,  jer se radi o muzeju koji pokriva čitav Zlatiborski okrug, predstavlja kulturnu baštinu i ima preko 60 hiljada eksponata.

„Ima istorijsku vrednost i važno je da napravimo tu ambijentalnu celinu da može da posluži kao turistički potencijal za razvoj turizma u Užicu”, istakao je Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Podsetimo, grad Užice je prošle godine zahvaljujući Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu završio  rekonstrukciju stare škole Aleksa Dejović u Sevojnu. Ta rekonstrukcija bila je vredna 18,5 miliona dinara,  od kojih je 8,5 miliona finansirano od strane Ministarstva.

Za INFO 24 iz Užica, Nada Dželebdžić / Foto: INFO 24


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *