Uz pomoć Vesića, Sara i Dimitrije dobijaju novu kuću

Uz pomoć Gorana Vesića i njegovih prijatelja, Dimitrije i Sara će dobiti novu kuću. Ona će biti izgrađena na istom mestu gde je bila stara, i to u najkraćem mogućem roku. 

Kako navode u današnjem „Blicu”, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je sa direktorkom škole, učiteljicom i razrednom Sare i Dimitrija i ponudio da uz pomoć prijatelja pomogne ovoj porodici.

Jako me pogađaju ovakve nesreće. Pozvao sam svoje prijatelje i odlučili smo da obezbedimo kuću porodici Mitrović. Moja lična donacija je temelj za kuću, ali ja to radim u ime Grada Beograda. Montažnu kuću od 95 kvadrata uradiće moj prijatelj, vlasnik Monter gradnje „Ćurčić” iz Ivanjice – objašnjava Goran Vesić.

On kaže da je osetljiv na ovakve slučajeve, posebno kada su u pitanju deca tinejdžeri, a koja su pre dve godine ostala bez oca.

Svako dete ima pravo na osmeh. Nadam se da će ih ova kuća usrećiti i dati im sigurniju budućnost. Ostaje da se kuća iznutra opremi i zato je potrebno još dobrih ljudi. Nadam se da će se donatori javiti, jer svako ko daje drugima i njemu se dobrim vraća – zaključio je Vesić.

Srećna vest stigla je i do porodice Mitrović. – Presrećna sam i ne mogu dovoljno da zahvalim za sve što je učinjeno. Nismo očekivali da će do ovoga doći, a naročito ne ovako brzo. Mi smo bili u potrazi za stanom kada su nam javili. Sada je i temelj urađen. Beskrajno hvala svima za sve – kroz osmeh nam priča Maja Mitrović.

„Blic fondacija” je pokrenula akciju za pomoć Dimitriju (13) i Sari (9) Mitrović iz Beograda posle velike nesreće – požara u kome je nestala njihova kuća. Deca su se taman malo oporavila od smrti oca, koji je pre dve godine iznenada umro u toku noći od srčanog udara, a onda je pre nešto više od mesec dana vatra progutala njihovu kuću.

Dimitrije i Sara će dobiti novu kuću od 96 kvadrata. Ona će biti izgrađena na istom mestu gde je bila stara, i to u najkraćem mogućem roku. Deca su, na sreću, tada bila u školi, mama je uspela da spase baku, ali je u požaru stradao njihov nepokretni deda. Kuća u Učiteljskom naselju na Zvezdari izgorela je do temelja. Da muka bude veća, to se odrazilo na Dimitrija. Dečak je osetljivog zdravlja, pa je do polaska u školu imao problem sa nagluvošću zbog koje nije dugo mogao većinu glasova da izgovara. Kada se napokon malo oslobodio, stigla je očeva smrt, a onda i požar koji se dogodio u trenutku kada je Dimitrije u najosetljivijem, tinejdžerskom dobu.

Porodici su prvo u pomoć pritrčale komšije koje su im otvorile vrata svog doma i u čijoj su kući i danas dok čekaju da se njihova završi. Na nesreću, nisu ostali imuni ni Dimitrijevi ni Sarini drugari iz škole. Zajedno sa direktorkom OŠ „Ćirilo i Metodije” Manuelom Ilić i razrednom Marijom Lazarević organizovali su niz humanitarnih akcija kojima je prikupljeno najosnovnije za porodicu.

Sada ponovo kreću srećniji dani za Dimitrija i Saru. Kuća bi trebalo da bude gotova za sedam do deset dana, ali će im naša pomoć i dalje biti potrebna jer im je u požaru izgorelo kompletno pokućstvo. Zato im je potrebno sve – od kreveta i ormara do šporeta i frižidera.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *