Uvek uz Srbiju! Čak 99 odsto pripadnika “Kobri” tražili da idu na KiM: Predsednik Vučić reagovao emotivno

Kako se saznaje, čak 99 odsto pripadnika “Kobri” koji čuvaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tražili su da idu na Kosovo i Metohiju.

Kako se saznaje predsednik Vučić je zaplakao kad ih je video na sednici Saveta za bezbednost koja je održana u nedelju.

Nakon sednice predsednik se obratio građanima te rekao da na KiM imamo tešku borbu jednog naroda za opstanak na svojim ognjištima. On je ponovio da “kosovska policija” nema nikakvo pravo da bude na severu Kosova i Metohije, već to mora biti Direktorat Sever.

Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti prošle nedelje prekršio je sve dosad postignute sporazume i poslao oko 300 policajaca, među kojima su bili i specijalci ROSU naoružani dugim cevima, u Kosovsku Mitrovicu.

Zastrašivanje koje sprovodi Kurti se nastavilo i za vikend, kada je uhapšen Dejan Pantić koji je bio pripadnik kosovske policije sve do odluke Srba da napuste sve institucije na severu KiM, odgovarajući tako na neizdrživ teror kojem su svakodnevno izloženi.

Upravo je neosnovano i nezakonito hapšenje Pantića bilo “okidač” da naši sunarodnici započnu mirne proteste i blokiraju pojedine saobraćajnice. Međutim, reakcija međunarodne zajednice je izostala na Kurtijeve pretnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *