Usvojen rebalans budžeta javnih preduzeća

Članovi opštinskog veća opštine Požega su zasedali po 42. put, a pred njima je bilo nekoliko tačaka dnevnog reda, uglavnom vezanih za poslovanje preduzeća koja se finansriaju sredstvima opštinskog budžeta.

Prvo je direktor Javnog preduzeća za vodosnabdevanje “Rzav”, izneo podatke o realizaciji planiranih aktivnosti od početka godine do 30. septembra.

U finanasijskom smislu, preduzeće je poslovalo pozitivno, iako je ove godine bilo ekstremno malo padavina pa je i vodostaj Rzava izuzetno nizak, preduzeće je uspelo da proizvede i potrošačima distribuira čak i nešto više od planiranih količina zdrave i ispravne vode, što su potvrdili Zavod za javno zdravlje u Čačku i Užicu.

Na drugoj strani, Javno komunalno preduzeće “Duboko” je početkom godine, u poslovanju, beležilo minus od preko 9 miliona dinara da bi u drugoj polovini godine taj minus bio pokriven pa preduzeće sada posluje bez gubitka.

Predškolska ustanova “Olga Jovičić Rita” je uspešno poslovalo, a njen uspeh se posebno ogleda u otvaranju nekoliko odeljenja u selima koja za to uspunjavaju uslove. Zbog povećanja interesovanja, u požeškom vrtiću planiraju da nastave sa proširenjem kapaciteta, naravno, uz podršku lokalne samouprave.

Konačno, u okviru tekućih pitanja, dogovoreno je formiranje komisije za kontrolu trošenja sredstava i poslovanja prve složene zadruge na području požeške opštine, kao i boljem organizovanju javnog prevoza.

Požega Online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *