Usvojen rebalans budžeta grada Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su juče rebalans budžeta prema kojem ukupan budžet Grada, zajedno sa budžetima gradskih opština, iznosi 173,4 milijarde dinara, što je za 4,5 odsto više u odnosu na planirani.

Od 173.404.982.331 dinara na budžet Grada odlazi 153,8 milijardi (153.819.228.923), a na budžete gradskih opština 19,5 milijardi (19.585.753.408).

Usvojena odluka o dodeli vaučera za decu i zaposlene u prosveti

Na sednici Skupštine grada Beograda usvojena je odluka o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme za decu do završetka njihovog srednjoškolskog obrazovanja, kao i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Vaučere mogu ostvariti deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili boravište u Beogradu, deca koja pohađaju predškolske ustanove (jasle, vrtiće, pripremni predškolski program) i redovni učenici osnovnih i srednjih škola u prestonici.

Deo Zemunske ulice preimenovan u Egipatsku

Deo Zemunske ulice na Novom Beogradu ubuduće će se zvati Egipatska ulica, odlučeno je juče na sednici Skupštine grada Beograda.

Razlog za donošenje ove odluke jeste inicijativa ambasade Egipta da se jedna ulica na teritoriji Beograda imenuje u Egipatsku, s tim da naziv Zemunska ulica ostane u rezidencijalnom delu, što bi u prostornom smislu obuhvatilo stambene objekte sa neparnim kućnim brojevima.

Nova lokacija za Otvoreni tržni centar

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su izmene i dopune plana detaljne regulacije za područje privredne zone “Autoput” u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu za blok između ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6 i novoprojektovane saobraćajnice, a reč je o novoj lokaciji predviđenoj za novi otvoreni tržni centar.

Prema rečima glavnog urbaniste Marka Stojčića, nova lokacija ima oko 7,3 hektara i u funkcionalnom smislu biće mnogo povoljnija u odnosu na sadašnju.

Problem vodosnabdevanja dela Konatica biće rešen

Problem vodosnabdevanja stanovnika u delu obrenovačkog naselja Konatice biće rešen, odlučeno je sinoć na sednici Skupštine grada Beograda.

Reč je o 120 domaćinstava kojima će konačno ovaj problem biti rešen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *