Uspostavljen redovan železnički saobraćaj na šidskoj pruzi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je, nakon završene rekonstrukcije pruge Beograd–Šid kod Golubinaca, ponovo uspostavljen železnički saobraćaj za građane Rume, Sremske Mitrovice, Šida, Šapca i Loznice.

Momirović je, nakon obilaska železničke stanice Ruma, naveo da ova pruga predstavlja direktnu vezu sa Beogradom za više od 200.000 ljudi, dodavši da se, uz izuzetno kvalitetnu železničku infrastrukturu, danas od Rume do glavnog grada putuje manje od sat vremena.

On je precizirao da putovanje od Rume do Sremske Mitrovice traje svega sat i deset minuta, do Šapca dva sata, a do Loznice nešto više od dva i po sata.

Postoji inicijativa naših evropskih partnera da obnovimo liniju voza Ljubljana–Zagreb–Beograd i intenzivno radimo sa evropskim fondovima kako bismo rekonstruisali kompletnu prugu od Beograda do Šida, čime se potvrđuje da smo železnički lideri na Balkanu, rekao je ministar.

Momirović je uputio poziv građanima da koriste vozove jer na taj način podržavaju Zelenu agendu i učestvuju u smanjenju emisije štetnih gasova, pošto železnica predstavlja ekološki najoptimalniji vid saobraćaja.

Završetkom ovog projekta, nakon tri godine ponovo je uspostavljen direktan putnički saobraćaj na relaciji: BG centar–Šid (preko Rume i Sremske Mitrovice) i BG centar–Mali Zvornik (preko Rume, Šapca i Loznice).

Železničku stanicu Ruma zajedno sa Momirovićem obišla je i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *