Uskoro dvorac u Takovu

Opština Gornji Milanovac, poslednjih nekoliko godina velike nade polaže u razvoj turizma, kao privrednu granu čiji je doprinos razvoju naše sredine od nemerljivog značaja. Potencijal opštine je veliki, ali mnogo toga treba uraditi kako bi bio iskorišćen u što većoj meri.

Dejan Kovačević, predsednik opštine istakao je nedavno da je predsednik Aleksandar Vučić predstavljajući građanima Srbije „Investicioni plan Srbija 2025“ , u sekciji turizam, spomenuo da su odvojena sredstva za izgradnju replike dvorca u Takovu.

Mi imamo idejna rešenja za dvorac, sada ćemo krenuti ubrzano u izradu projektne dokumentacije kao izvođačkog projekta. Iskreno se nadam da ćemo ove godine zakopati prvi ašov i da ćemo krenuti izgradnju dvorca. To je veoma značajna stvar za našu opštinu. Radostan sam, pored toga što je to jako istorijsko i kulturno nasleđe naše opštine, što ćemo napraviti i repliku dvorca Obrenovića. A, to znači i razvoj turizma, time ćemo imati nešto od novih sadržaja da ponudimo turistima. Kao što smo odvojili sredstva za gradnju zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu, otvorenih bazena na Rudniku plus vizitorski centar, najznačajnija stvar u svemu tome je izgradnja dvorca u Takovu. Gledaćemo da u rekordnom vremenu, s obzirom da su nam sredstva namenjena i da ćemo ih dobiti, izgradimo dvorac u Takovu – rekao je Kovačević.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *