Uručeni ključevi stanova za snage bezbednosti u Novom SaduPotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uručenju ključeva novoizgrađenih stanova u naselju Jugovićevo u Novom Sadu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i drugih snaga bezbednosti, kao i porodicama poginulih boraca. U tri nove zgrade u ovom novosadskom naselju u narednim danima useliće se 140 pripadnika sistema odbrane, naveo je ministar Stefanović.

„Od srca čestitam svim ljudima koji su od danas svoji na svome, koji su zasluženo, zahvaljujući svom vrednom radu, požrtvovanosti i ljubavi prema Srbiji, vlasnici svog krova nad glavom. Hvala vam što neustrašivo stojite na braniku Srbije! Ovo je samo još jedan od načina da vam se odužimo za sve što činite za našu otadžbinu“, napisao je ministar Stefanović na svom Instagram nalogu (@nebojsastefanovic).

Ključeve prvih 25 stanova danas je pripadnicima snaga bezbednosti i porodicama poginulih boraca svečano uručila predsednica Vlade Ana Brnabić, a od sutra kreće i uručenje za ostalih 413 stanova izgrađenih u prvoj B fazi u ovom naselju.


– Sećam se da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo ovaj projekat, kao njegova lična inicijativa krajem 2017. godine, da nas je okupio na sastanku i da smo već u decembru 2017. godine imali prvi sastanak sa gradonačelnicima ovih sedam gradova, da dogovorimo dalju dinamiku. Da smo 2018. godine onda usvojili zakon leks specialis za izgradnju ovih stanova i da smo krenuli izgradnju. Sećam se, da kada smo ovde postavljali kamen temeljac u Novom Sadu, da je ovo bila ledina, da ovde nije bilo ničega, a da danas imamo prelepo naselje, koje ne odražava samo one spavaonice, već zaista jedno plansko naselje sa igralištima, sa terenima, uskoro i počinje izgradnja osnovne škole i vrtića. Dakle, zaista smo razmišljali o tome da ovde  vama i vašim porodicama pružimo jedan lep i dobar kvalitet života. Ispunjavamo, dakle, naša obećanja i nastavljamo dalje – poručila je predsednica Vlade, koja je najavila uskoro dodelu i u Sremskoj Mitrovici.

Među onima koji su danas dobili ključeve od svog novog stana je i major Zoran Lukovac iz Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
 
– Projektom državne stanogradnje i u saradnji sa Ministarstvom odbrane, uspeo sam da obezbedim svojoj porodici i sebi stan ukupne površine od oko 50 metara kvadratnih, gde ću živeti sa svojom porodicom. Želim da zahvalim državi što je prepoznala problem koji već jako dugo godina profesionalni pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane imaju – naglasio je major Lukovac dodajući da je za njega ovo važan dan jer njegova porodica dobija krov nad glavom.

Današnjem uručenju ključeva prisustvovali su i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministarka pravde Maja Popović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *