Uručena odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je, u svojstvu izaslanika predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ukazima predsednika Republike, povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije odlikovano je 196 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i revnosnu službu.

Takođe, Sretenjski orden trećeg stepena dodeljen je Vojnoj štampariji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Vučević je, čestitajući odlikovanima, istakao da mu je izuzetna čast da sve pozdravi povodom proslave najznačajnijeg vojnog praznika – Dana Vojske Srbije, koji u našoj istoriji simbolizuje trajan izvor i nadahnuće, kako našem narodu, tako i našoj vojsci.

On je uputio čestitke i porodicama nagrađenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vašim porodicama neka je na ponos što imaju vas kao najbolje primere časti, poštenja, rodoljublja i predanosti našoj jedinoj otadžbini, Srbiji. Živela Vojska Srbije, živela otadžbina Srbija, poručio je potpredsednik Vlade.

Današnjoj svečanosti u Domu Garde na Topčideru prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, članovi Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *