Uređenje ulaza stambenih zgrada na Savskom vencu

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović  obišla je stambene zgrade u Ulici Sime Lozanića 1a i 1g gde su uređeni ulazi posle konkursa opštine za bespovratno sufinansiranje radova na stambenim zgradama. 

Tom prilikom, Irena Vujović je istakla da su građani Savskog venca među prvima dobili mogućnost da im opština finansijski pomogne u sređivanju njihovih zgrada nakon što su nedavnim izmenama Statuta Grada Beograda opštine dobile šire nedležnosti.

Prema novim nadležnostima, gradske opštine će imati na raspolaganju do 90 odsto investicionih sredstava za održavanje zgrada. U prvom krugu, veliki broj predsednika skupštine stanara koji se prijavio našoj opštini, opredelio se za uređenje ulaza zgrade. Ukupno je uređeno 20 ulaza gde su izvedeni radovi krečenja, zamene ulaznih vrata, poštanskih sandučića, odnosno svega što je bilo potrebno kako bi građani živeli u lepšem i uređenijem okruženju – rekla je Irena Vujović i poručila da je otvoren novi krug konkursa koji će trajati do 14. februara, kao i da će ova praksa biti nastavljena u budućnosti.

Obilasku su prisustvovali članovi Opštinskog veća Miloš Vidović, Uroš Tripković i Strahinja Kukić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *