Upućena humanitarna pomoć u kineski bratski grad Harbin

Vodeći se preporukom Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da, ko je u mogućnosti, pokuša da pomogne našem prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom korona virusa, Užice je uputilo paket humanitarne pomoći u kineski grad Harbin.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da Grad Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, obzirom da je pobratim grad sa gradom Harbinom, a i zbog činjenice da je Harbin Užicu nedavno donirao oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je u ime bratimljenja naša dva grada, nazvan „Park prijateljstva“.

Iz arhive: Gradonačelnik Petković i predsednik parlamenta grada Harbina na otvaranju rekonstruisanog sportskog centra na Pori u novembru prošle godine

„Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340 hiljada evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj.“-naveo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i gradonačelnik kineskog grada Harbin Sun DŽ na potpisivanju ugovora o bratimljenju u novembru 2018. godine

„Sve su to razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo 20 hiljada najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom, koje je inicirao naš predsednik.“ – rekao je Petković.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *