Unija žena SNS sa N. Beograda donirala pomoć deci u Svratištu

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava i završetka kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Unija žena Srpske napredne stranke sa Novog Beograda, iz sopstvenih prihoda, donirala je novogodišnje paketiće i neophodne stvari Svratištu.

Unija žena SNS sa Novog Beograda odlučila je da obraduje korisnike Svratista za decu ulice u Bulevaru Arsenija Čanojevića. Članice Unije donirale su kozmetiku, sredstva za higijenu, garderobu, hranu i novogodišnje paketiće. Na taj način ulepšala  je deci, primarnim korisnicima tog centra, nadolazeće praznike.

Beograd ima dva Svratišta u koja deca mogu da se sklone sa ulice: na Zvezdari i Novom Beogradu. Oba Svratišta tokom godine, u proseku, dnevno koristi između 50 i 60 dece, dok u zimskom periodu taj broj doseže cifru od čak 90 do 100.

Najvažniji zadatak Svratišta je da korisnicima pruži hranu i omogući održavanje higijene. Socijalni radnici i pravnici brinu se i da deca budu povezana sa sistemom i imaju ličnu dokumentaciju, a treći segment je obrazovanje. Iako su primarni korisnici Svratišta deca od pet do 15 godina, zaposleni se kroz različite modele rada trude da osnaže i pruže podršku i njihovim biloškim porodicama.

Naše malo nekima ponekad znači sve, poručuju iz Srpske napredne stranke i pozivaju sve da se priključe akciji i doniraju ono što je deci trenutno najneophodnije: zimsku garderobu, obuću, donji veš, sredstva za higijenu, kao i novogodišnji paketići.

Najvažniji zadatak Unije žena Srpske napredne stranke sa Novog Beograda je da pomogne ljudima, kaže kordinatorka Unije Nina Mitić i poziva sve stankovnike ove opštine da se obrate opštinskom odboru ukoliko imaju neki problem.

Studio B / INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *