Unapređenje saradnje Ministarstva i Ujedinjenih nacija u Srbiji

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević razgovarala je sa stalnom koordinatorokom Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob i njenim sardnicima o planovima za naredni period u cilju unapređenja saradnje.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da je podrška Ujedinjenih nacija resornom Ministarstvu od velikog značaja i da obuhvata mnoge oblasti, te da veruje da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

„Postoje mnoge ideje i planovi koje je potrebno realizovati kada je u pitanju nastavak naše zajedničke saradnje, posebno u oblasti socijalne zaštite, upravljanja migrantskom krizom, ali pre svega u borbi protiv virusa COVID-19“, rekla je ministarka.

Prof. dr Kisić Tepavčević posebno je zahvalila UN na pruženoj podršci u izradi Strategije za pomoć osobama sa invaliditetom.

Stalna koordinatoroka Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob zahvalila je ministarki na prijemu i predstavili plan za nastavak saradnje.

„UN ima širok spektar delovanja i oblasti u kojima sarađuje sa Ministartsvom i verujem da će biti mnogo uspešno realizovanih planova u budućnosti“, istakla je Žakob.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *