Ulica otvorenog srca- najlepša ulica u Beogradu

Prvi dan Nove godine tradicionalno je obeležen i proslavljen u Ulici otvorenog srca, a duž Svetogorske od Takovske do Makedonske ulice.Važno je da srce bude otvoreno za ljubav i pozitivne osobine, rekao je gradonačelnik Radojičić.

Beč ima svoj novogodišnji koncert, Njujork svoj performans na Tajms skveru, u Moskvi se za novogodišnje praznike kupaju u hladnoj reci, a Beograđani već 50 godina prvi dan u Novoj godini obeležavaju u „Ulici otvorenog srca“, iz koje u svet šalju poruke ljubavi i solidarnosti.

„Ulica otvorenog srca“ se prostire od Takovske, pa sve do Makedonske ulice, a veliki broj građana, uglavnom porodica sa decom, uživa u programu koji je svečano otvorio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je poručio da je važno da se danas svi setimo humanosti i poziitivnih osobina.

„Ovo je divan način da počnemo Novu godinu, da se svi zajedno setimo humanosti, pozitivnih osobina, plemenitosti, da sa našom decom svi zajedno prošetamo. Srce može da bude veliko, malo, može da se daje, može da bude malo da stane u poruku, ali posebno je važno da srce može da bude otvoreno za ljubav i pozitivne osobine, za davanje, primanje lepog i negovanjem takvih osobina“, rekao je Radojičić.

Radojičić je izrazio nadu da će se kroz „Ulicu otvorenog srca“ i Beograd razvijati i postati još lepši i plemenitiji.

On je dodao da kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaju deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice.

„Važno je da negujemo osećaj solidarnosti i humanosti, jer je svakom pre ili kasnije neka vrsta pomoći potrebna. Verujem da ćemo i danas zajedno šetati i uživati“, rekao je Radojičić.

Glavni umetnicki program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212.

Muzika, egzibicija, ulicni zabavljaci, žongleri, akrobate, mađionicari, pozorišni umetnici i različite atrakcije su u duhu čitave akcije.

Od 1988. godine, Ulica otvorenog srca ušla je u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda, kroz koju prođe i više od 100.000 Beograđana i njihovih gostiju.

Osim centra grada, manifestacija se održava i u Zemunu, Novom Beogradu, Borči i Čukarici.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *