Ukinuta vanredna situacija u Arilju i Požegi

U Arilju je juče ukinuta vanredna situacija, uvedena sredinom jula zbog pandemije korona virusa, rekao je za Tanjug predsednik opštine Predrag Maslar.

Maslar je rekao da je odluka doneta jednoglasno na sednici Križnog štaba, na osnovu informacije iz Doma zdravlja da su prestali razlozi za vanrednu situaciju.

“Prema podacima iz Doma zdravlja epidemiloška sutacija u opštini je znatno bolja i nema pacijenata sa teškom kliničkom slikom”, rekao je Maslar.

Predsednik opštine, koja ima 18.500 stanovnika, kaže da su na snazi ostale mere vlade o zaštiti od korona virusa.

On je dodao da će ugostiteljski objekti, zatvoreni, raditi do 21 sat, a ako imaju baštu do ponoći, svaki dan osim vikendom kada je radno vreme produženo za sat.

U ugostiteljske objekte se ubrajaju i registrovane plaže, a trgovinski objekti će raditi od šest do 23 sata.

Ukinuta vanredna situacija u Požegi

U opštini Požega juče je ukinuta vanredna situacija, uvedena petog jula zbog epidemije korona virusa, rekao je za Tanjug predsednik te opštine Đorđe Nikitović.

Odluku o ukidanju vanredne situacije je doneo opštinski Štab za vanredne situacije.

“Prema rečima medicinskog tima iz štaba, stekli su se svi potrebni uslovi da se na teritoriji opštine Požega proglasi prestanak vanredne situacije”, rekao je Nikitović.

Istakao je da je situacija u toj opštini, po pitanju korona virusa, dobra i naveo da danima nemaju nijednog novozaraženog virusom korona.

“I što smo imali pozitivne osobe u prethodnih dana to nisu nove, već osobe koje su već zaražene koronom, pa su bile na ponovnom testiranju i još uvek su pozitivne, a takvih je dve, tri”, rekao je Nikitović.

Dodao je da su svi zaraženi koronom u opštini Požega dobrog zdravstvenog stanja i da nemaju nijednog kritičnog pacijenta.

“Dobra stvar je što je situacija i u okolnim opštinama, što se tiče korone, dobra jer je počela školska godina, a ima mnogo učenika koji dolaze iz tih mesta u naše škole, kao i naših učenika koji putuju u susedne opštine i gradove”, rekao je Nikitović.

Iako je vanredna situacija ukinuta, Nikitović je istakao da u Požegi ostaju na snazi mere propisane na republičkom nivou i apelovao na građane da budu disciplinovani i poštuju mere jer virus i dalje postoji.

INFO 24 / Tanjug / Foto: EPA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet