Uglješa Mrdić: Srbija predvođena Vučićem rekla veliko ne mafiji

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, narodni poslanik, predsednik Saveta za borbu protiv korupcije SNS, Uglješa Mrdić izjavio je u emisiji Profil TV Super sat, medijske mreže Info24, da je politika koju vodi Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić doprinela ostavrivanju izuzetnih rezultata u oblasti ekonomije, infrastrukturnog razvoja, ali i borbe protiv korona virusa i mafije.

 „Srbija predvođena Vučićem rekla je veliko ne mafiji, rekla je stop kriminalu i rezultate vidimo i videćemo ih ne samo zbog pravde nego i zbog naroda…. Narod hoće pravdu, narod hoće istinu“, poručio je Mrdić.

Naveo je da je ponosan na državu koja je ojačala ekonomiju, izgradila kilometre puteva i drugih infrstrukturnih objekata, uspešno se bori protiv Kovida-19 i mafije i te činjenice, smatra, mogu samo da „smetaju kriminalcima i tajkunima koji su sarađivali ili bili deo bivšeg režima“.

Mrdić je rekao da je tema borbe protiv korupcije i kriminala odnosno mafije jedna od najvažnijih i ocenio da smo do 2012. godine imali ozbiljnu situaciju vladavine kriminala i korupcije u našem društvu.

„Do 2012. godine imali ste u Srbiji toliki oblik korupcije da je korupcija tada postala velika pošast, postala svakodnevnica u Srbiji. Imali smo u brojnim delovima Srbije vladavinu kriminala, da ne govorim o periodu za vreme DOS-ovih stranaka gde smo imali u jednoj situaciji jedan zemunski klan koji je bio toliko ojačao, što se na kraju nažalost  završilo ubistvom tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića“, kazao je Mrdić.

Danas, tvrdi, imamosuprotnu situaciju, sada imamo žestoku borbu protiv kriminala i korupije koja je pojačana kada je formirana nova Vlada Srbije i kada  smo videli da se dobar deo u ekspozeu premijerke Ane Brnabić odnosio na borbu protiv kriminala i korupcije, što je javno najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sada vidimo već ozbiljne rezultate, dodao je Mrdić.

„Država je udarila na jedan od najjačih kriminalnih klanova u regionu. To je klan tzv. Velje Nevolje,Velje Belivuka, pre toga je isto bilo nekoliko hapšenja“, istakao je Mrdić.

Ispričao je da su pripadnici tog klana osumnjičeni za ubistva, mučenja, otmice, iznude, rasturanje narkotika i ako se optužbe dokažu, čeka ih doživotna robija. Mrdić je ubeđen da u ovom slučaju niko za koga se ustanovi da je sarađivao sa klanom Velje Nevolje neće biti zaštićen bez obzira da li obavlja javnu funkciju ili ne.

 „Ne samo da je istraga u toku nego će biti još novih efektnih akcija borbe protiv kriminala i korupcije i ovom prilikom treba da pružimo punu podršku i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno inforamtivnoj agenciji i Tužilaštvu“, naglasio je Mrdić.

Obajsnio je da onaj koga je strah ne može da se bavi politikom i da ako predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima hrabrosti da se suprostavi mafiji, onda svi koji se bave politikom od narodnih poslanika do predsednika sportskih klubova i građana treba da daju doprinos borbi protiv kriminala i korupcije.

„Ako budemo pratili strah, nećemo uraditi ništa. A ako budemo pratili politiku predsednika Aleksandra Vučića, ne samo da ćemo imati ozbiljne rezultate nego ćemo imati najbolje rezultate u istoriji po pitanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, zaključio je Mrdić.

Na pitanje o odgovornosti FK Partizan jer je  jedan od vođa partizanovih navijača Veljko Belivuk, kako se tvrdi, bio na paltnom spisku tog kluba, Mrdić je odgovorio da se navodi o umešanosti rukovodstva FK Partizan ispituju i da se analiziraju tokovi novca.

Komentarišući informacije o spremanju atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Mrdić je izjavio da će to utvrditi istraga. 

„Bilo bi neozbiljno da sada nešto zaključujem za šta još uvek nemamo dokaze ali imamo ozbiljne pretpostavke. Mi imamo situaciju da SNS sakoalicionim partnerima čini ubedljivu većinu u parlamentu, znači SNS je ostavrila ubedljivu pobedu na izborima, a imamo situaciju da većina medija u Srbiji, kako štampanih tako i elektronskih, učestvuje zajedno sa tzv. analitičarima, sa predstavnicima bivšeg režima, u ozbiljnoj medijskoj kampanji protiv Aleksandra Vučića, njegove porodice i Vučićevih najbližih saradnika“, ocenio je Mrdić.

Govoreći o prisluškivanju predsednika Srbije, njegove porodice i najbližih saradnika, Mrdić je kazao da se prisluškivanje dogodilo i da je formirana radna grupa MUP-a koja to istražuje. Ubeđen je da će i taj slučaj biti ispitan do kraja i da će lica koja su to činila odgovarati u skaldu sa zakonom.

Prema njegovim rečima, 2012. godine nova vlast zatekla je i katastrofalnu situaciju u pravosuđu koja je sada daleko bolja ali ne idelana.

Pohvalio je borbu države protiv korona virusa i proces masovne vakcinacije rekavši da je Srbija među najboljima u svetu i Evropi i da je vakcinisan Fajzerovom vakcinom.

Kao šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” u Skupštini opštine Vračar, Mrdić je najavio izgradnju novog sportskog centra sa olimpijskim bazenom, koji će imati pokretni krov, i multifunkcionalnom sportskom dvoranom na Južnom bulevaru u srcu Vračara. Demantovao je navode da će se postojeći sporstki centar „Mirko Sandić“ rušiti rekavši da će taj objekat biti renoviran.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *