Udovičić: Rezultat na semaforu apsolutno u našu korist

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Čačku da je najveći deo obećanih projekata u oblasti sporta i od strane lokalne samouprave i države  realizovano.

On je naveo da se grad na Moravi danas može podičiti kompleksom Sportskog centra Mladost kao jednim od najlepših sportskih centara u Srbiji ali i van granica naše zemlje.

Doček za ministra u školi
Doček za ministra u školi, Foto: INFO 24

„Kada prođete sve ove terene i kada vidite kako oni izgledaju danas, a kako je to izgledalo pre par godina onda vam je jasno da je rezultat na semaforu koji smo najavljivali apsolutno danas u našu korist. Mislim da sve ono što nas čeka u programu Srbija 2020 – 2025 obećava da će infrastruktura grada Čačka kada je reč o sportu biti drastično bolja nego što je danas, a danas možemo se pohvaliti da je drastično bolja nego što je bila pre četiri, pet godina“, istakao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta je sa svojim saradnicima državnim sekretarima Predragom Peruničićem i Darkom Stanićem obišao sve  sportske terene kojim gazduje SC „Mladost“.

Obilazak atletske staze
Obilazak atletske staze, Foto: INFO 24

Posebno je izrazio je zadovoljstvo novim izgledom atletske staze čija je rekonstrukcija u završnoj fazi, a tu investiciju vrednu 70 miliona dinara finansirao je Grad Čačak.

Atletska staza, Čačak
Atletska staza, Čačak, Foto: INFO 24

Udovičić je obišao i radove na obnovi i izgradnji prostora gradske plaže na obali Zapadne Morave, a na početku svoje posete bio je gost u OŠ „Vuk Karadžić“ gde je donirao po deset lopti za rukomet, odbojku, košarku i fudbal, kao i opremu za te sportove, mreže, table, obruče, golove.

Gradska plaža
Gradska plaža, Foto: INFO 24

Zahvalio se gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću što je ove godine duplirao budžet za razvoj omladine i sporta.

„Radili smo naporno u prethodnom periodu da povećamo broj dece u obuhvatu školskog sporta. Možemo da se pohvalimo ne da smo duplirali već smo i premašili svoja očekivanja i da sa 75.000 dece koliko je bilo u sistemu školskog sporta pre pet godina danas je preko 170.000 dece i na taj način želimo da promovišemo i razvijamo školski sport i da omogućimo bolje uslove za sve naše školarce za svu decu koja se bave prvenstveno rekreativnim školskim, a onda i profesionalnim sportom i da kroz razne vidove donacija i akcija opreme i rekvizita pomognemo i profesore koji rade u školama sa decom i motivišemo i decu i roditelje da se bave sportom, da sport bude njihov izbor“, istakao je ministar Udovičić.

On je pozdravio muški košarkaški tim OŠ „Vuk Karadžić“ koji je aktuelni prvak države u košarci i kome predstoji nastup na svetskom prvenstvu u Zadru.

Predstavnici OŠ Vuk Karadžić
Predstavnici OŠ Vuk Karadžić, Foto: INFO 24

Ministar Udovičić i njegovi saradnici susreli su se i sa karatistima čačanskog Borca kluba koji je ove godine, 2. juna, obeležio pola veka postojanja i koji među svojim članovima ima 32 reprezentativca, kao i kandidata Stefana Joksića za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Karatisti KK Borac
Karatisti KK Borac, Foto: INFO 24

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je kroz razne sadržaje od teretana na otvorenom do terena za različite sportove omogućeno mladima i deci da se bave sportom.

Milun Todorović, Vanja Udovičić i direktor SC Mladost Miloš Stevanić
Milun Todorović, Vanja Udovičić i direktor SC Mladost Miloš Stevanić, Foto: INFO 24

„Ono što želimo u budućnosti jeste da nastavimo još više da investiramo u sportsku infratsrukturu jer to je zaista preduslov za bazični sport i kasnije nadogradnja za profesionlani sport“, naveo je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je podsetio da će biti rekonstruisana hala Košarkaškog kluba Borac, kao i da je u planu izgradnja zatvorenog bazena.

Košarkaši OŠ Vuk Karadžić
Košarkaši OŠ Vuk Karadžić, Foto: INFO 24

Istakao je da se posebna pažnja posvećuje razvoju sporta na seoskom području zbog čega je grad investirao u izgradnju fiskulturnih sala u selima Bresnica i Donja Trepča, a u palnu je i Trnava.

Najavio je nastavak ulaganja u gradski fudbalski stadion, kao i izgradnju dvorane za borilačke sportove kod „Sokolane“ koja bi trebalo da bude izgrađeno do leta naredne godine.

 „Nadam se da će i omladina naravno i školska deca i profesionlani sportisti imati mnogo bolji sadržaj“, zaključio je Todorović.

Ministar Udovičić, njegovi saradnici i predstavnici Grada Čačka odigrali su i mini partiju basketa na terenu SC „Mladost“ i razgovarali sa košarkaškom živom legendom Radmilom Mišovićem.

Za INFO 24 iz Čačka, Mirjana Aleksić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *