Udobnija druga kuća: Renovirane prostorije Udruženja slepih i slabovidih u Kraljevu

Na Međunarodni dan slepih, uz prigodnu svečanost i u prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića i predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u gradu na Ibru otvorene su renovirane prostorije ovdašnjeg Udruženja slepih i slabovidih.

Prema rečima predsdnika Udruženja Ranka Vukovića, prostorije su adaptirane u skladu sa potrebama članova. Oni sada, na površini od 40 kvadratnih metara, na raspolaganju imaju funkcionalni dnevni boravak, salu za masažu, klub za edukativne radionice i sastanke, kao i kancelariju za administrativne poslove. Osim toga, potpuno je rekonstruisan dotrajali mokri čvor i napravljena je pristupačna mala kuhinja.

– Za realizaciju projekta „Naša druga kuća“, što nama ove prostorije praktično i jesu, od resornog Ministarstva dobili smo 1,7 miliona dinara. Veliku zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi koja nam je ovaj prostor izdala po simboličnoj, a ne komercijalnoj ceni zakupa – kaže Vuković.

On je ovom prilikom naglasio da se položaj slepih i slabovidih osoba u Kraljevu poslednjih godina polako, ali sigurno popravlja.

– Gradonačelnik i njegovi saradnici imaju veliko razumevanje pa smo uspeli da napravimo i prvu taktilnu stzu u gradu, a uskoro ćemo krenuti i u postavljanje zvučnih semafora – dodao je Vuković. – Naravno, ima još dosta problema i u školstvu, zdravstvu, prilikom zapošljavanja… Trudimo se da ih timskim radom rešavamo u hodu kako bi Kraljevo postalo bolje mesto za život slepih i ljudi sa imvaliditetom i primer svim susednim lokalnim samoupravama.

INFO 24 / Novosti / Foto: Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *