Učenici osnovne škole “Radoje Domanović” u Kragujevcu, uspešno završili međunarodni etvining projekat MOTHER UNDER THE WEATHER koji ih je spojio sa učenicima škola u Grčkoj, Turskoj i Španiji

Učenici osnovne škole “Radoje Domanović” u Kragujevcu, uspešno su juče završili međunarodni etvining projekat MOTHER UNDER THE WEATHER koji ih je spojio sa učenicima škola u Grčkoj, Turskoj i Španiji.

Kako se projekat ticao problema zagađenja, klimatskih promena i podizanja svesti o neophodnosti našeg delovanja u pravcu zaštite planete, učenici su tokom više od šest meseci trajanja ovog projekta učestovali u ekološkim akcijama, posetili Institut za zdravlje, meteorološku stanicu, kancelariju za poslove u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada, akvarijum na PMF-u i Botaničku baštu u Beogradu. Imali su nekoliko onlajn časova na kojima su pričali sa učenicima iz drugih zemalja isključivo na engleskom jeziku i naučili mnogo toga o drugim jezicima, kulturama i običajima.

Podučavali su i mlađe učenike o svemu što su tokom projekta naučili, a koristili su i brojne onlajn aplikacije da bi tokom projekta izrađivali postere, video-klipove, likovne radove, logo ili jednostavno snimali svoja razmišljanja o problemima u svetu i novim rešenjima. Učili su ne samo nove tehnologije, nego i kako da postanu aktivni građani i zašto je to veoma važno.

Kroz projekat su ih vodili Gordana Petrović, nastavnica geografije, Nataša Štulić nastavnica engleskog jezika i Zoran Ignjatović, nastavnik likovne kulture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *