Učenici osmog razreda polagali danas, kombinovani test, čime je okončan završni ispit

Učenici osmog razreda polagali su danas, u petak, 25. juna 2021. godine kombinovani test, čime je okončan završni ispit.

Rešenja kombinovanog testa objavljena su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  na linku http://www.mpn.gov.rs/resenja-kombinovanog-testa-2/

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do sada nije dobilo povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura, ali i dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita.  

Učenici su u sredu, 23. juna polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a u četvrtak, 24. juna polagali su matematiku.

      Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 27. juna,  a konačni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala https://mojasrednjaskola.gov.rs/ je od 26. juna do 3. jula 2021. godine, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi je 3. i 4. jula 2021. godine.   

 Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula 2021. godine.

Na završni ispit izašli su učenici osmog razreda i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola,  polaznici programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *