SNS Užice: Velika pobeda demokratije i Užica

Prema prvim nezvaničnim podacima iz štaba Srpske napredne stranke, u budućem lokalnom parlamentu, kao većina odbornika, biće odbornici ove partije, a u sastavu skupštine biće odbornici koalicije SPS – JP, Zdrava Srbija, SPAS i Užička odbrambena liga.

Brojanje glasova u Užicu

U izbornom štabu SNS-a navode da je ova koalicija na parlamentarnim  izborima u Užicu osvojila 56 odsto glasova, a na lokalu 54,71 posto,  tako da ima većinu od ukupno 67 odborničkih mandata u Gradskoj skupštini. Po rečima Krsta Janjuševića, koorinatora SNS-a za Zlatiborski okrug, ovo je jedna velika pobeda demokratije i velika pobeda Užica.

Krsto Janjušević, koordinator SNS za Zlatiborski

„Mogu reći da je ovo istorijska pobeda Srpske napredne stranke u Užicu, ali i naših koalicionih partnera, kojima se zahvaljujem i radujem se zajedničkoj saradnji. Želim da kažem da je ovo velika pobeda u kojoj ne želimo da je iko poražen. Želimo da pobedi Užice, da pobedi svaki građanin Užica, da se borimo za opšte dobro i da svaki projekat, koji budući tim koji bude vodio Užice, bude projekat za opšte dobro i lepše, snažnije ekonomski Užice i da svu tu snagu i energiju Užičana  ugradimo u novi tim“, istakao je  Krsto Janjušević, koordinaror SNS za Zlatiborski okrug.

Janjušević je naglasio da je ponosan na sve rezultate koji su ostvareni juče u Zlatiborskom okrugu, kao i na ubedljive pobede SNS- a u Prijepolju, Priboju, Požegi, Bajinoj Bašti, Novoj Varoši, Sjenici, Arilju i Kosjeriću. 

Prema nezvaničnim podacima iz izbornog štaba Aleksandar Šapić SPAS, ova stranka osvojila je dovoljan broj glasova na lokalu i prešla cenzus, tako će u užičkoj skupštini od sada imati svoje odbornike.

Stefan Grujić, kandidat za odbornika liste SPAS

„Pre svega bih hteo da se zahvalim mladim ljudima, srednjošklcima i studentima iz Užica, koji su prepoznali  energiju i novu priču ispred Aleksandra šapića. jako smo im zahvalni što su nam dali glas i podršku i siguran sam da ćemo opravdati njihovo poverenje u gradskoj skupštini“, rekao je  Stefan Grujić, kandidat za odbornika liste SPAS.

Prema nezvaničnim rezultatima posle liste “Aleksandar Vučić-za našu decu”na lokalnim izborima  oko 25 odsto glasova  u Užicu  osvojila je Zdrava Srbija , a 12 odsto koalicija SPS – Jedinstvena Srbija. Takođe, prema nezvaničnim podacima, Srpska radikalna stranka  nije prešla cenzus za lokalni parlament, kao ni pokret Metla, dok  je Užička odbrambena liga prešla cenzus.

Za INFO 24 iz Užica, Nada Dželebdžić, Foto: INFO 24


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *