U zlatiborskom okrugu 11 osoba pozitivno na COVID – 19

Još dva slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su  sinoć i danas na teritoriji Zlatiborskog okruga. Reč je o osobama iz Nove Varoši. Sada je 11 pozitivno na COVID – 19, i to tri iz Užica, po dve iz Požege , Čajetine i Nove Varoši, i po jedna iz Sjenice i  Prijepolja.

U Požegi su proteklog vikenda potvrđene prve dve osobe koje imaju Covid 19, a reč je o muškarcima 1985. i 1955. godište i oni nisu bili u kontaktu, a više od 100 ljudi je u izolaciji, kaže predsednik opštine Požega,  Đorđe Nikitović. Štab za vanredne situacije opštine Požega doneo je naredbu po kojoj frizerski i kozmetički saloni od danas prestaju sa radom.

U Užicu će trijažna ambulanta, odnosno izolaciona jedinica u ATD-u pored dečijeg dispanzera, od danas ponovo raditi 24 časa dnevno, za sva lica koja imaju temperutu, kašalj ili prehladu.

I dalje traje akcija dobrovoljnog davalja krvi, u prostorijama Crvenog krsta Užice. Svi zdravi mogu dati krv svakog radnog dana, u vremenu od 13 do 16 časova, sve dok traje vandredno stanje.

Poslovni klub zapadne Srbije obezbedio je raspršivače i dezinficijense za potrebe Zdravstvenog centra Užice, ustanove koja opslužuje jedan od najvećih regiona u Srbiji, i ujedno pozvao privredne subjekte i građane da se pridržavaju propisanih mera, jer je to jedini način da zaštite sebe i druge.

U toku prethodne noći, pripadnici PU Užice zabeležili su 12 prekršajnih prijava, od čega su 4 za lica straija od 65 godina i 8 za nepoštovanje policijskog časa.

INFO 24 / Nada Dželebdžić / Foto: uzice.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *