U vrtićima mesta za sve mališane: Opština Ruma i u ovoj godini nastavlja sa ulaganjima u predškolske ustanove

Ruma će 2021. svim svojim mališanima obezbediti mesto u vrtićima.

Izgradnjom novog obdaništa “Kockica 2” koji je planiran tokom ove godine, biće ukinute liste čekanja.

To očekuje Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma, koji kaže da je po poslednjem izveštaju na listi čekanja oko 30 dece.

– Uređenje vrtića je jedan od projekat koji finansiramo iz budžeta, koji su građani tražili kroz projekat “Participativno budžetiranje” – rekao je Mančić, prilikom obilaska radova na uređenju dvorišta vrtića”Poletarac” -objekat “Centar”. – u proteklih nekoliko meseci lokalna samouprava postavila je deset novih igrališta širom opštine.

Radoslav Mašić, direktor UPVO “Poletarac”, ističe da su uslovi u rumskim vrtićima, u proteklih nekoliko godina drastično unapređeni.

– Novo igralište posebno raduje 320 mališana, koliko ih trenutno pohađa objekat “Centar”.

Ono obezbeđuje ne samo fizički razvoj već se može koristiti i za jačanje drugih aspekata razvoja dece u ovom uzrastu. Epidemiološka situacija se popravlja i nadamo se da će svi objekti vrlo brzo raditi punim kapacitetom, a deca će imati gde da se igraju i uživaju – kazao je Mašić.

Opština Ruma i u ovoj godini nastavlja sa značajnim ulaganjima u predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Izgradnja vrtića “Kockica 2” biće najvredniji projekat u 2021. godini i za tu namenu obezbeđen je 131 milion dinara.

– Pored sve naše želje i energije koju ulažemo da deca budu zadovoljna, da i roditelji imaju olakšice u smislu besplatnog vrtića, besplatnih udžbenika, ovakvih dečjih mobilijara i sličnih stvari, izgradnja vrtića “Kockica 2” biće kruna ulaganja i brige za naše najmlađe sugrađane – rekao je Mančić, i podsetio da kada su 2018. godine doneli odluku o besplatnom vrtiću tada je bilo 1.270 dece, a prošle godine bilo je preko 1.750.

INFO 24 / Novosti / Foto S. K.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *