U vrhu liste najstarijih prvorotki u zemlji: Sremice sve kasnije postaju majke

Završavanje fakulteta, posao, traganje za srodnom dušom… su neki od razloga da se osnivanje porodice pomeri za kasnije godine. I tako sve do 29. Upravo je to prosečna starost majki koje rađaju po prvi put, prema podacima porodilišta Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Zbog toga što su Sremice završile u samom vrhu liste najstarijih prvorotki naše države, građani su rešili da promovišu tradicionalne i porodične vrednosti organizujući događaje kao što je Dan porodice.

Ne mogu da kažem da sam neko ko juri karijeru ali posao mi je sad na prvom mestu, a ovo drugo kad se desi, desi, prosto na to ljudi ne mogu da utiču. Smatram da porodica treba da bude na prvom mestu – kazala je jedna od žena koja je posetila Dan porodice koji je održan u Sremskoj Mitrovici.

Dan porodice ima za cilj promociju porodice kao stuba zdravog društva.

Lekari kažu da je preporučljivo da se porodica zasniva ranije.

Preporuka je da žene rađaju što mlađe pogotovu što postoje biološki momenti u telu žene, koji su bitni za ranije rađanje, a to je da se žene rađaju sa svim jajnim ćelijama, koje će u toku života dati menstrualne cikluse. To znači da ako žena ima 30 godina i njena jajna ćelija ima 30 godina – kazao je za Kurir TV dr Dragan Malobabić, ginekolog.

INFO 24/ Telegraf / Foto: Shutterstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *