U Valjevu 24 osobe zaražene korona virusom

Prema poslednjim podacima u Valjevu je potvrđeno 6 novih slučajeva korona virusa čime je ukupan broj zaraženih dostigao 24, što predstavlja oko 10 odsto ukupno zaraženih u Srbiji. Iz Ministarstva zdravlja saopšeno je da će se počev od današnjeg dana informacije o broju zaraženih saopštavati jednom dnevno i to u 15 časova.

Na infektivnog odeljenju valjevske bolnice nalazi se 5 pacijenata koji nisu životno ugroženi, dok se oko 400 osoba nalazi u određenoj vrsti karantina.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da se broj novoobolelih u Srbiji u toku prethodnog dana povećao za 34, pa tako ukupan broj zaraženih sada iznosi 222.

Od izbijanja epidemije u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak ukupno je testirana 761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Građanima se savetuje da se striktno pridržavaju svih mera i da ne izlaze iz kuće ukoliko to zaista nije neophodno. Svi građani koji osećaju određene respiratorne tegobe, imaju povišenu telesnu temperaturu ili kašalj trebalo bi da se obrate dežurnoj ambulanti u Novom Naselju koja radi 24 časa dnevno.

Za današnji dan zakazana je sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. Očekuje se da budu donete oštrije mere higijenske zaštite u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Policijski čas je i dalje na snazi. Zabrana kretanja važi u periodu od 17 časova do 5 sati ujutru. Najveći broj privrednih subjekata ne radi, a mali broj onih koji rade to čine u izmenjenom režimu. Javni prevoz ne saobraća.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *