U toku ugradnja LED ulične rasvete u Donjem Naselju

U mesnoj zajednici Donje Naselje u toku je postavljanje LED ulične rasvete pored državnog puta.

Radovi se odvijaju u okviru rekonstrukcije javnog osvetljenja na području opštine Mali Zvornik, koju finansira lokalna samouprava.

Prema rečima predsednika opštine, Zorana Jevtića, u novoj fazi uređenja ulične rasvete nabavljeno je oko 430 sijalica i one će u mesnim zajednicama Donje Naselje i Centar, duž glavnog puta, biti postavljene do kraja tekuće godine.

Najnovija nabavka i ugradnja sijalica koštala je 10.000.000 dinara, sa PDV-om.

Štedljivo LED osvetljenje pored državne saobraćajnice na području malozvorničke opštine, ranije ove godine, postavljeno je u seoskim mesnim zajednicama, na potezu od Brasine do Velike Reke, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno oko 5,5 miliona dinara.

Nakon završetka ugradnje LED sijalica u Donjem Naselju i Centru, državni put kroz opštinu Mali Zvornik biće osvetljen čitavom dužinom, u svim mesnim zajednicama.

Jevtić je istakao da je namera opštinskog rukovodstva da sve postojeće ulične lampe na području opštine budu zamenjene LED svetiljkama.

Uvođenje LED osvetljenja predviđeno je i u delovima opštine gde ga trenutno nema.

On je naveo da je u narednih nekoliko godina, a počev od kraja tekuće godine, u planu nabavka, zamena i ugradnja 1300 LED sijalica.

Nakon potpune rekonstrukcije javnog osvetljenja u opštini Mali Zvornik, ulična rasveta tokom noći, uz racionalno korišćenje električne energije i uštedu prilikom potrošnje, biće obezbeđena u svim mesnim zajednicama na području opštine.

INFO 24 / Ljiljana Ristanović / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *