U Subotici kreće proizvodnja sredstava za dezinfekciju

U Bajmoku nadomak Subotice, kompanija „Lukas” počela je proizvodnju sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata, nakon što su stupili u kontakt i razgovarali sa gradonačelnikom Subotice Laban Bogdanom.

natrijum hipohlorid

Reč je o natrijum-hipohloritu, rastvoru koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa COVID 19, a proizvodi se u prostorijama kompanije „Lukas”, koja je gradu ustupila pogon, dok je firma „Alex Engineering & Construction” donirala mašine.

Gradonačelnik Laban se posebno zahvalio na, kako je rekao, značajnoj pomoći u zajedničkoj borbi, i najavio da će uskoro početi podela sredstava javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

subotica2 bogdan laban

„Kompanija Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijum-hipohlorita. Zahvaljuem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli da na vreme reagujemo, snabdemo sve javne ustanove i preduzeća, i dezinfikujemo čitav grad,” naglasio je Laban.

Direktor firme „Alex Engineering & Construction” iz Beograda, Aleksandar Obradović, rekao je da će ovaj, inače veoma skup rastvor, domovi zdravlja, vrtići, pijace i druge javne ustanove u Subotici dobijati besplatno, zahvaljujući dobroj komunikaciji sa lokalnom samoupravom. Kapacitet pogona u Bajmoku je proizvodnja 1000 litara rastvora dnevno.

lukas proizvodnja sredstava ya deyinfekciju

„Kao firma smo osećali društvenu odgovornost da u kriznoj situaciji pomognemo, jer želimo da zajedno sa gradonačelnikom i Gradom Subotica omogućimo stanovništvu da normalno funkcioniše, koliko je to moguće u ovakvim uslovima”, poručio je Obradović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *