U Sremu 17 novih slučajeva koronavirusa

Tri puta nedeljno Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici iznosi podatke o broju zaraženih kako na teritoriji Sremskog okruga tako i na teritoriji Grada Sremske Mitrovice. Poslednji izveštaj Zavoda objavljen je u petak, a do današnjeg dana nije zabeležen značajan porast broja zaraženih, 70 lica testirano je tokom vikenda na teritoriji čitavog okruga dok je 17 pozitivno u Sremu.

Izveštaj saopšten u petak za grad Sremsku Mitrovicu iznosi 86 lica pozitivnih na koronavirus dok je današnji podatak 108 pozitivnih osoba.

Od 1. juna na teritoriji okruga testirano je 1658 lica, a stopa učestalosti za grad na Savi iznosi 1,25 lica zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

Dovoljnu količinu opreme ima i Mitrovačka bolnica. Najteži pacijenti priključeni su na respirator i to su uglavnom starija lica sa pridruženim bolestima. Od poslednjeg izveštaja preminulo je troje lica.

Kovid ambulanta funkcioniše bez gužvi a brojevi lica koja se javljaju u Kovid ambulantu kreću se u ranijem proseku. U petak se javilo 118 lica sa simptomima, u subotu 93 a tokom jučerašnjeg dana 65 lica.

Epidemiološka situacija u gradu je pod kontrolom, a u drugoj zdravstvenoj ustanovi Mitrovčani i dalje mogu obaviti komercijalne testove.

Prema rečima nadležnih, primetan je i pad broja lica koja testove obavljaju radi odlaska u inostranstvo.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *