U Sremskoj Mitrovici ugostitelji i vlasnici pokretnih trafika oslobođeni plaćanja zakupa

Gradsko veće Grada Sremska Mitrovica na održanoj sednici početkom maja, donelo je zaključak o oslobađanju vlasnika ugostiteljskih objekata plaćanja zakupnine poslovnog prostora koji pripada Gradu Sremska Mitrovica i to u periodu za mesec mart i april u celosti, dok će plaćanje zakupnine u periodu od 01. maja do 30. septembra, biti u iznosu od 50 posto.

Socijalna distanca, manji broj stolova povlači i manji broj gostiju, a kada se na to doda period od skoro dva meseca koliko ugostiteljski objekti nisu radili, čini se da je sezona za ugostitelje izuzetno loše počela. Odluka da se svi vlasnici koji su zauzimali javnu površinu za postavljanje bašti oslobode plaćanja zakupa za iste i umanjenje plaćanja zakupa lokala do kraja septembra, obradovala je mnoge ugostitelje.

Mitrovčani takođe podržavaju odluku Grada da se ugostiteljima umanje zakupnine.

Gradsko veće donelo je odluku da na neki način pomogne ugostiteljima kojima je poslovanje značajno bilo ugroženo u protekla dva meseca ali će biti i u narednom periodu. Ovom odlukom nisu obuhvaćeni samo vlasnici kafića i restorana, nego i vlasnici pokretnih kioska.

Vlasnici ugostiteljskih objekata nisu oslobođeni pribavljanja dokumentacije i dozvola koje će se vršiti kao i do sada. Za sve one zakupce koji su već platili zakup u martu mesecu taj iznos će biti obračunat u nekom od narednih meseci.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *