U Sremskoj Mitrovici se ponovo dele sredstva za dezinfekciju

U Sremskoj Mitrovici, Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici ponovo su postavljeni punktovi sa sredstvom za dezinfekciju koje građani besplatno preuzimaju. Građani treba da donesu svoju ambalažu i u svakom momentu mogu da nabave za svoje domaćinstvo do pet litara natrijum hipohlorita.

Član gradskog štaba za vanredne situacije Petar Samardžić kaže da je reč o sredstvu koje proizvodi mitrovački „Vodovod“ i da će, ako bude potrebe, rezervoari sa dezificijensom biti postavljeni i u selima kao što je to bio slučaj tokom vanrednog stanja.

“Najpre je Gradsko stanovanje ponovilo akciju dezinfekcije stambenih zgrada, a JKP “Komunalije” uz permanentu dezinfekciju svih zdravstvenih ustanova, ponovilo je i akciju dezinfekcije svih javnih površina, pre svega parkova, igrališta, gradske plaže sa kompletnim mobilijarom i ostalih površina na otvorenom prostoru. Danas po preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije ponavljamo i akciju distribucije dezinfekcionog sredstva rastvora natrijum hipohlorita koji se proizvodi u našem mitrovačkom „Vodovodu”. Sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina i podova u prostorijama, objektima, sanitarnim čvorovima, ne bi trebalo da se koristi za dezinfekciju ruku i lica. Rezervoari sa sredstvom biće postavljeni u svim gradskim mesnim zajednicama, u centru Laćarka i centru Mačvanske Mitrovice. Ukoliko bude bilo potrebe postavićemo ih u narednih danima i u svim selima”, rekao je Samardžić.

On je istakao da ne bi trebalo da se stvaraju nepotrebne gužve jer dezinfekcionog sredstva ima dovoljno i redovno će se dopunjavati.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *