U Sremskoj Mitrovici epidemiološka situacija pod kontrolom

U Sremskoj Mitrovici trenutno je 119 osoba pozitivnih na virus korona, dok je u Sremskom okrugu ukupno 290. Na osnovu dosadašnjih podataka nadležni kažu da je epidemiološka situacija u Gradu kontorlisana, a broj pozitivnih pacijenata je u padu.

Broj zaraženih za poslednja dva dana odnosno za 5. i 6. avgust u Sremskoj Mitrovici je 4 lica od ukupno testiranih 33, Dok je ukupan broj pozitivnih u Gradu na Savi 119. Epidemiološka situacija sa današnjim danom je stabilna sa većim brojem izlečenih pacijenata.

Nada Zec epidemiolog iz Opšte Bolnice kaže da se u Sremskoj Mitrovici trenutno nalazi 75 pozitivnih pacijenata iz celog Sremskog okruga, dok je na respiratoru 10 pacijenata, a u Korona centru nalazi je 111 lica. Za poslednja dva dana nije bilo preminulih pacijenata

Živko Vrcelj direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica ističe da od ponedeljka 3. avgusta pa do jučerašnjeg dana broj poseta u Kovid ambulanti je u padu u proseku za oko 25 odsto. Broj poseta donosno pregledanih pacijenata u ponedeljak je bilo 105 dok je u četvrtak 63.

Vojislav Mirnić član Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica kaže da zbog stabilne epidemiološke situacije u Sremskoj Mitrovici i opadajućeg broja pozitivnih, od naredne nedelje javnost će biti obaveštavana jednom nedeljno o stanju sa Korona virusom.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *