U pripremi treći ovogodišnji susret Vučića i Putina

S velikom nadom očekujem susret s Putinom, rekao Vučić u razgovoru sa ruskim zvaničnikom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška, uoči sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 4. decembra, koji, kako je preneo ruskom zvaničniku, očekuje s velikom nadom.

Kako je rekao Vučić, to će biti njihov treći ovogodišnji susret.

Vučić i Gruško su razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja, posebno u svetlu priprema za radnu posetu i sastanak sa predsednikom Putinom 4. decembra.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova.

Vučić je izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta visokih zvaničnika Srbije i Rusije.

Istakao je, takođe, da je za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske.

Predsednik Vučić je zahvalio Rusiji za razumevanje naših državnih i nacionalnih interesa, kao i za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama.

On je, takođe, zahvalio ruskim zvaničnicima što često posećuju Srbiju, jer to govori o želji Rusije da održava bliske odnose sa našom zemljom.

Dvojica sagovornika su konstatovali da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje.

Predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Vučić je naglasio da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata.

INFO 24 / Fo­to: ( Tanjug/AP )

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *