U Pinkijevoj školi u Sremskoj Mitrovici obnovljen pod fiskulturne sale

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, gde je sredstvima Sekretarijata za sport i omladinu u iznosu od 2,9 miliona dinara saniran pod fiskulturne sale.

„Prošle godine smo obišli ovu školu nakon čega smo zajedno sa Gradom Sremskom Mitrovicom, kome je obnova sale jedan od prioriteta, podržali projekat i zamenili pod koji zbog godine izgradnje nije bio u najboljem stanju. Danas mi je zadovoljstvo što vidim ovu salu koja izgleda kao da je nova. Ovo je jedno ozbiljno, temeljno ulaganje i još jedan u nizu projekata koje smo uspeli da realizujemo na konkursu za sanaciju, opremanje i izgradnju sportskih objekata na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Batez.

Tom prilikom on je razgovarao sa direktorom Škole i predstavnicima Grada o budućim projektima vezanim za sanaciju sportskih objekata. „Ovo je treća škola u prethodnih nekoliko godina u kojoj je Sekretarijat za sport i omladinu podržao projekte. Urađen je otvoreni teren u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i sanirane su tribine na otvorenom atletskom stadionu“, kazao je Batez.

Sekretar je naglasio da je za četiri godine podržano preko 200 projekata opremanja, sanacije, adaptacije i izgradnje fiskulturnih sala. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je u ove projekte preko 200 miliona dinara, dok je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja pomogla izgradnju nekih važnih sportskih objekata.

„Ove godine trebalo je da organizujemo Republičku školsku olimpijadu, koja se održava jednom u četiri godine i na kojoj smo očekivali učešće preko 8.000 dece. Međutim, zbog pandemije virusa korona verovatno će, kao i svi veliki sportski događaji, biti odložena za narednu godinu“, istakao je Batez.

Direktor Igor Došen kazao je da je fiskulkturna sala u toj školi izgrađena šezdesetih godina prošlog veka, te da od tada nije renovirana.

„Uz podršku Pokrajine danas u sali imamo najsavremeniji pod koji ispunjava najviše standarde kada su u pitanju bezbednost i zdravlje ljudi, dok su zidovi okrečeni ekološkom bojom“, kazao je Došen i dodao da je u planu zamena rasvete, kao i izgradnja spoljnjeg sportskog terena, budući da ova škola jedina u gradu nema takav teren.

Zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović zahvalila je Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu na podršci za renoviranje sale u Pinkijevoj školi.

„Ova sala je izgrađena 1961. godine, i jeste redovno održavana, ali do sada nije urađena ozbiljna rekonstrukcija“, navela je Svetlana Milovanović i izrazila zadovoljstvo što će učenici od septembra imati mnogo bolje uslove za održavanje nastave fizičkog, kao i zdraviju sredinu u kojoj će boraviti. Ona je rekla da se nada da će uspešna saradnja sa Sekretarijatom za sport biti nastavljena i na projektima u drugim školama u Sremskoj Mitrovici.

INFO 24 / Dnevnik / Foto: Pokrajinska vlada

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *